20.4.2016
Pohja
100 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Täyte
n. 5 dl lakkoja ja vadelmia
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Muruseos
50g margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
Valmistus
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa, lisää muna hyvin sekoittaen.
2. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Painele taikina jauhoitetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan halkaisija noin 25-28cm).
4. Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot kulhossa. Levitä seos pohjan päälle.
5. Valmista muruseos. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Ripottele muruseos marjojen päälle. Voit myös kaaviloida taikinasta erilaisia koristenauhoja piirakan päälle.
Paista piirakka uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia ja tarjoile esimerkiksi vanilijakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Marjat oli pakkasesta, mutta sulatin ne ensin, jottei pohja vety paistaessa. 🙂