Kinuskileipomo ttepa

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut Nähty 1144 kertaa
 
26.08.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIPähkinäsuklaakakku


Pohja:
350 g voita tai margariinia
2 dl vettä
8 rkl kaakaojauhetta
2 kpl Nougat-patukoita
5 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl ranskankermaa/smetanaa
4 munaa

Kostutus:
1 dl maitoa

Kuorrutus:
300 g voita tai margariinia
3 dl kaakaojauhetta
1 kpl Nougat-patukoita
4 rkl maitoa
10 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Väliin:
1/3 osa kuorrutuksesta

Pinnalle:
¼-½ dl pähkinärouhetta
1 kpl Nougat-patukoita


Mittaa voi, vesi, kaakaojauhe ja Nougat-patukat kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä n. 5 min ajan. Anna jäähtyä. Lisää sokeri.

Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

Kaada taikina voideltuun, halkaisijaan n. 26 cm kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutusta varten kattilaan voi, kaakaojauhe, Nougat-patukka sekä maito ja keitä seosta hetken aikaa. Ota liedeltä ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Halutessasi voit lisätä enemmän tomusokeria, saat kuorrutteesta jäykempää. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja jäähdytä. (Jäähdytä kuorrutus esim. vesihauteessa.)

Leikkaa jäähtynyt kakku puoliksi. Kostuta pohja maidolla ja levitä 1/3 kuorrutuksesta kakkupohjien väliin. Laita kansi paikalleen ja levitä loppu kuorrute kakun päälle. Sulata Nougat-patukka esim. mikrossa ja levitä se lusikalla nauhamaisesti kakun päälle, lisää viimeiseksi pähkinärouhe.