26.8.2015
Pohja:
350 g voita tai margariinia
2 dl vettä
8 rkl kaakaojauhetta
2 kpl Nougat-patukoita
5 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl ranskankermaa/smetanaa
4 munaa
Kostutus:
1 dl maitoa
Kuorrutus:
300 g voita tai margariinia
3 dl kaakaojauhetta
1 kpl Nougat-patukoita
4 rkl maitoa
10 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Väliin:
1/3 osa kuorrutuksesta
Pinnalle:
¼-½ dl pähkinärouhetta
1 kpl Nougat-patukoita
Mittaa voi, vesi, kaakaojauhe ja Nougat-patukat kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä n. 5 min ajan. Anna jäähtyä. Lisää sokeri.
Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaan n. 26 cm kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Anna jäähtyä.
Mittaa kuorrutusta varten kattilaan voi, kaakaojauhe, Nougat-patukka sekä maito ja keitä seosta hetken aikaa. Ota liedeltä ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Halutessasi voit lisätä enemmän tomusokeria, saat kuorrutteesta jäykempää. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja jäähdytä. (Jäähdytä kuorrutus esim. vesihauteessa.)
Leikkaa jäähtynyt kakku puoliksi. Kostuta pohja maidolla ja levitä 1/3 kuorrutuksesta kakkupohjien väliin. Laita kansi paikalleen ja levitä loppu kuorrute kakun päälle. Sulata Nougat-patukka esim. mikrossa ja levitä se lusikalla nauhamaisesti kakun päälle, lisää viimeiseksi pähkinärouhe.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan suklainen ohje ja kakku näyttää kauniilta. Kivalla reseptillä avasit leipomosi ovet.