11.1.2016
Tämä ohje on n. 20 x 30cm vuokaan. Tuplaa ainesten määrät, jos haluat tehdä pellillisen.
Brownie:
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
175g voita
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata pilkottu suklaa ja voi mikrossa kuuman kestävässä astiassa 15-30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen.
Lisää sokeri ja sekoita hyvin.
Lisää jauhot, sekoita. Lisää munat ja sekoita, kunnees taikina on paksua ja sileää.
Levitä taikina vuokaan ja paista 22-25 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Appelsiinirahka:
1prk maustettua appelsiinirahkaa
1 dl (kuohu)kermaa
1 appelsiini (kuori raastettuna ja puolikkaan appelsiinin mehu)
sokeria tai tomusokeria (n. 0,5dl tai maun mukaan)
Vatkaa kerma.
Pese appelsiini hyvin ja raasta sen uloin kuori hienoksi raasteeksi (n. 2-3tl raastetta).
Halkaise appelsiini ja purista puolikkaan appelsiinin mehu.
Sekoita kerma, rahka, kuoriraaste, sokeri ja appelsiinin mehu hyvin sekaisin.
Levitä brownielevyn päälle.
Voit halutessasi raastaa toisen appelsiinin kuoren koristeeksi.
Herkuttele!
Ohje brownieen on hieman muokattuna kirjasta ”Leivonnaisia herkkusuille” the Hummingbird Bakery.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tämä brownie on lempiohjeitani ilman kuorrutettakin. Raikkaan appelsiinikuorrutteen kanssa tätä jaksaa syödä enemmän