Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Koristeet,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 11118 kertaa
 
13.12.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVIHREÄ KUULA – JUUSTOKAKKU


Halusin Joulksi kehittää itse jotain uutta, jokunen perheestäni rakastaa Vihreitä kuulia ja päätin kehittää oman juustokakun tästä artikkelista.. nyt on keskeneräinen kuva koska joutui vuuan kanssa pakkaseen otan jäätymään, otan huomenna vuuan pois ja jatkaa pakkasessa oloaan.. jouluna aatonaatoona vasta jääkaapin puolelle.. joten aattona on syötävänä jo.. massan jo maistoin mielestäni tuli täys kymppi..

1 paketti Vihreäkuula Jaffa keksejä
noin 40-50g sulaa voita

Pistä minigrippussiin nuo jaffa keksit kauli ne yli jokusen kerta, kaada muru seos kulhoon.
lisää siihen tuo voi sula ja sekoita.
Vuoraa irtopohjavuoka pohjasta voipaeprilla itse suihkutan vuokaöljyä reunoille.
Kaada Jaffakeksi seos pohjalle, painele hiukan tiiviinpään muotoon.
Pistä jääkaappiin ..
1 paketti vihhreitäkuulia ( isompi)
2,5dl kermaa
1 Päärynä- kinuski rahka
1 Viola Vanilja tuorejuustorasia
1,5dl sokeria
Vihreää karamelliväriä
1tl vaniljasokeria
5kpl liivatelehteä

Pilko puolet vihreistä kuulista ohuina siivuina pohjan päälle.. laita taas jääkaappiin hetkeksi odottamaan..

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen lautaselle.
Vatkaa kerma vaahdoksi kera vaniljasokerin..
lisää sen jälkeen sokeri ja karamelliväri
Lisää vuorotellen ensin rahka, sitten tuorejuusto ( voit halutessasi käyttää myös Mascarbonea)

Laita kahvikuppiin noin 1,5-2cm vettä pohjalle kuumenna mikrossa kiehuvaksi..
Purista liivatteet pois kylmästä vedestä, lisää tuohon kiehuvaan veteen ja kaada nauhana vatkaten seokseen..
Kaada seos nyt varovasti nyt vuokaan vihreäkuula siivujen päälle.

Nyt vuoka 3-4 tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Sinulla nyt puoli rasiaa kuulia joten tee omanlaiset koristukset niistä, siivuta, viipaloi tai puolita oma valinta.. Tässä kuvassa minun valinta..
Pistän nyt näin tämän pakkaseen ja huomenna vasta jäisenä avaan tuon vuuasta ja jatkaa jouluun asti pakkasessa.. kun sulatan aatonaattona niin pistän vielä valkosuklaata nauhana lumeksi oksien päälle..