22.2.2014
Pohja:
3 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoa
6rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta
kakun kostutukseen:
3-4dl kahvia
4rkl sokeria
25ml Mantelilikööriä
Täyte + päälinen:
250g Philadelphia Maraboy
2 1/2dl kermaa
1prk Valion Tiramisu rahkaa
25ml mantelilikööriä
1 1/2dl sokeria
3 liivatetta
Päälinen:
puolet tuosta täytteestä
2 1/2 kermaa
1tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta ( oboy)
suklaamuruja ( ja jos löydät noita vanhan ajan kahvipapu makeisia sopisi vielä paremmin)
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää sihdaten munasokeri vaahtoon.
Kaada seos irtopohjavuokaan.
paista 175 asteessa 25-30 minuuttia ( huom. tulee melko ohut mutta kumminkin helppo leikata puoliksi)
laita liivatteet likoamaan.
vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon muut aineet viimeisenä nuo liivatteet ohuena nauhana ( kun olet sulattanut tilkassa kuumaa vettä).
pistä täyte jääkaappiin 1-2 tunniksi jähmettymään.
tee kostuke. keitä kahvi lisää sokeri ja likööri.
leikkaa kakku puoliksi. kostuta lusikalla jotta kostuu kauttaaltaan.
Pistä puolet massasta joko levittäen tai pursottamalla
laita päälinen nurin päin jotta on helppo kostuttaa kauttaaltaan.
pistä pursottaen toinen puolikas päälle.
Tee kermavaahto vaniljasokerin kera ja koristele päälinen vielä sen kanssa.
Sihtaa kaakaojauhetta kakun päälle reilusti ja lisää suklaamurut.
Mielellään anna olla jääkappissa 1-2 päivää jotta kostuu ja mehustuu kunnolla..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Täytyy kyllä sanoa että Sisiliassa söin maailman parasta Tiramisua ja sain saman maun kuin kostutuksen tähän kakkuun, hiukan nyt kehun itseäni mutta maku mielestäni oli täydellinen näössä olisi ollut parantamisen varaa..