Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Salmiakkihaaste Nähty 3604 kertaa
 
18.11.2016
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISITRUUNA- SALMIAKKI JUUSTOKAKKU keikauskakkuna


Silikonivuoka käy hyvin juustokakun tekoon keikauskakkuna, joten tehdään nurinpäin.. ainoa on ett pitää pakastaa kun on saanut pohjan päälimmäiseksi, jotta saa helposti irroitttua..
Kuvassa on kakku nyt jäisenä!

Sitruuna kerroksen teko:
1 purkki sitruunarahkaa
1 purkki sitruuna tuorejuustoa
1 purkki kermaa
0,5dl sokeria
4 liivatetta
tilkka vettä tai sitruuna mehua kuumana jotta saa liivatteet liotettua

Salmiakki kerroksen teko
1 purkki vaniljarahkaa
1 purkki lakritsituorejuustoa
1 purkki kermaa
0,5dl sokeria
4 liivatetta
Tilkka vettä kuumana jotta saa liivatteet liotettua

loraus Haganol salmiakkiuutetta ( apteekista maista että on mieleisesi makuinen)

Kinuskikissan levykakkupohja jonka kostutat sitruuna mehulla..

tein molemmat kerrokset eriaikaan koska pitää jähmettyä ennenkuin kaataa toisen kerroksen..
Ensin laitat liivatteet likoamaan ( eri astioihin)
molempien teko eri kulhoissa:
vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sen jälkeen sokeri, sitten rahka ja tuorejuusto, toiseen loraus viimeiseksi ( ennen liivatteen laittoa)

kiehauta nesteet mikrossa ja purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sekoita ja kaada silikoni vuokaan ensimmäinen kerros pistä jääkaappiin jähmettymään 1-2 tuntia.. ( Itse tein kaksi kakkua jotta pystyin tekemään myös päälipinnan molempiin kakkuihin..)
Kun on jähmettynyt tee toinen pinta samoin ja muista jähmettää ennen pohjan laittoa..

Viimeiseksi tein tuon Kinuskikissan levykakkupohjan, ja kun olin leikannut sen oikeaan muotoon pistin ( sain oikean koon pikron kuvusta)
laita se viimeisen massan päälle ja kostuta sitruunamehulla, ja sen jälkeen onkin valmis pakastimeen.. minulla oli kakut yli yön.. nyt irroitin tuo silikonivuasta ja laitoin tarjoilulautaselle ja jääkaappiin, mutta jos haluaa pian päästä maistamaan niin pitää olla jonkun aikaa huoneen lämmössä..

Itse olen Salmiakin ystävä ja mielestäni sitruunan kera menee hyvin maut yhteen.. olisin melkein nuo massat syönyt jo ihan silleen ennen vuokaan menoa..