Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Toffe

ROMMIKAKKU

16.2.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Jouluinen-Rommikakku_600x600.jpg

Ainesosat:

175 gr margariinia
2,5 dl sokeria
3 kpl munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoa
2,5 dl vehnäjauhoa

kostuke:
0,5 dl tummaa rommia
1,75 dl kermaa
0,5 dl sokeria
Ohjeet:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi lisää sen jälkeen seokseen munat sekoita yhteen jauhot ja leivinjauha kaada seokseen ja sekoita laita taikina silikonivuokaan paista uunissa 175 astetta noin 50 minuuttia noin 5 minuuttia ennen kuin kakku on kypsä pistä kattilaan rommi, kerma ja sokeri, keitä kiehuvaksi… kun otat kakun uunista pistele kakkuunn useita reikiä ja kaada rommiseos kakkuun kaikki pikku hiljaa, anna kakun olla vuoassa koko ajan ja jäähtyä, pakasta kakku vuokineen kun kakku on jäässä irroita vuoka ja ripottele päälle joko tomusokeria tai sulata valkosuklaata lumeksi päälle… kakku säilytetään jääkaapissa jotta koskteus säilyy…

Kategoriat

JouluKahvikakutKakkupohjat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Keikautettu-Sitruuna-Suklaajuustokakku-1_400x400.jpgToffeKEIKAUTETTU SITRUUNA - SUKLAAJUUSTOKAKKU
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Sitruunakakku-pellillinen-1_400x400.jpgToffeSITRUUNAPIIRAKKA PELLILLE
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Suklainen-piimakakku_400x400.jpgToffeSUKLAINEN PIIMÄKAKKU PELLILLINEN
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_10155064_10203031016312990_1232550923_n_400x400.jpgToffeTERVATORIN ERIKOINEN
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Aura-Mustikka-luumu-valkosuklaapiirakka_400x400.jpgToffeAura- Mustikka - luumu valkosuklaapiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Mango-piirakka_400x400.jpgToffeMANGO - PIIRAKKA
2

Kommentit (8)

Erja Järvelä
14.12.2019 14:14

Hei! Etsiskelen tässä hyviä kakkuohjeita, tämä vaikuttaa superhyvältä (rommi, nam). Onko tätä pakko pakastaa vai riittäisikö jääkaappikylmässä olo (nimim ei tilaa pakkasessa 😀 eikä ulkona pakasta).

Toffe
Kinuskileipomo Toffe
21.12.2016 17:39

ja odotas kun on jonkun päivää vanha niin maku paranee, mutta muista säilyttää kakku jääkaapissa.
Uskon ettei ole siellä kauaa kun on jo syöty..
Hyvää Joulua Sinulle!

maris
Kinuskileipomo maris
21.12.2016 17:24

Hei Toffe! Nyt vihdoinkin sain tehtyä tätä sinun rommikakkuasi.
Tein ihan tavalliseen alumiiniseen rengasvuokaan, kun en edelleenkään silikonivuokaa omista. Toisin litran silikoninen leipävuoka olisi löytynyt, mutta rupesin epäilemään mahtuuko kakku siihen, niin tein sitten riskillä tavalliseen.
Kumosin kakun heti uunista ottamisen jälkeen, jotta se oli varmasti irti. Sitten ”tikutin”, valutin rommiseoksen ja vein kakun ulos tunniksi muutamaan pakkasasteeseen. Kakku oli aika tiukkaan tarttunut vuokaan, mutta nuolijalla kun vähän kampesin, niin plumpsahti ulos.
Vähän vähensin sokeria varsinaisesta kakusta, kun tein valkosuklaakuorrutetta päälle. Mutta nyt on kakku onnistuneesti valmiina! 🙂
Pohjaa vähän tasoittelin leikkaamalla ja sain siksi jo maistiaisia. Tosi herkullista on! Kiitos ohjeesta ja hyvää joulua!

Sari Kangasoja
21.7.2016 01:47

kiitos korjauksesta, nyt uskaltaa kokeilla. Rommin määrässä ei kannata mennä pieleen 🙂

Toffe
Kinuskileipomo Toffe
20.7.2016 13:56

pitääkin korjata tuo tarkoitin 0,5dl

Sari Kangasoja
20.7.2016 12:24

Mitenkäs tuo rommin määrä menee? 1/5 dl, tarkoittaako se yhtä viidesosaa desilitrasta vai puolta desiä?

Toffe
Kinuskileipomo Toffe
16.7.2016 19:15

jääkaapissa säilyy hyvin ja pysyy kosteana, mutta sen voin sanoa et ei tuo kakku kauaa edes säily kun se on syöty..

sokeriruusu
4.7.2016 23:13

Heips. Esittelystäsi ponkaisin tänne katsomaan ohjettasi. Vaikuttaako tuo kerma jotenki säilyvyyteen? Kun yleensähän kuivakakut kestää aika pitkään.
Ohje on mielenkiintoinen 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa