18.11.2016
1,5dl sokeria
1,5dl siirappia
2 munaa
125g voita sulana
1,25dl vahvaa kylmää kahvia
1dl korintteja
1rkl kanelia
0,5tl neilikkaa jauheena
1tl soodaa
4,5dl vehnäjauhoa
Vatkaa sokeri, siirappi ja keltuaiset vaahdoksi,
Voi ja kahvi lisätään vuorotellen pienin erin taikinaan
sekoita kuivat aineet yhteen myös korintit..
lisää ne taikinaan vähitellen
vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää lopuksi taikinaan..
voitele ja korppujauhota rengasvuoka kaada taikina vuokaan.
uunin lämpö 160 astetta paistetaan 1 tunti minulla meni tähän kakkuun 1h10 minuuttia jokaisen uuni erillainen.
Tämän täytyy noin viikon verran muhia jotta tuo maku tulee esiin..
Itse tein tämän kakun nyt ja kakku pääsi pakkaseen ja tulee jouluksi syöntiin..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Juu Rommikakkujen teonkin aloitan tässä jonkun ajan päästä niitä tulee taas tehtyä urakalla joululahjoiksi ja kotiin ja omille lapsille omat kakut kotiin.., kannattaa tehdä, siitä voipi tulla tapa joka jouluksi. Nyt olen innostunut leipomaan Äitini vanhoja ohjeita.. taas pikapuoliin putkahtaa yksi ohje.. Tämä on kanssa hyvä kakku, katselin monia maustekakkuja ja tällaista ohjetta ei tullut vastaan.