Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Toffe

LUMIKUNINGATAR ( mehukas hedelmäkakku)

29.12.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Lumikuningatar-1_600x600.jpg

200g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
6rkl aprikoosimarmelaadia
6rkl sukaattia
1dl korintteja
0,5tl leivinjauhetta
3,5dl vehnäjauhoa

voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi
lisää keltuaiset yksitellen taikinaan.
lisää nyt taikinaan aprikoosimarmelaadi
Sekoita, jauhoihin sukaatit, korintit ja leivinjauhe ja sekoita hyvin lisää sen jälkeen nämä taikinaan..
vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä valkuaisvaahto taikinaan.

Laita pitkänomaiseen vuokaan (n, 1,5l) itselläni silikonivuoka joten ei tarvinnut voidella ja korppujauhottaa.

paista uunissa 160 astetta n. 1h15min
jäähdytä kakku

Valkuaiskuorrutus: Tätä menee Marsipaanin alle kuin päälle ( tätä menee marsipaanin alle kuin päälle, joten laita puolet tästä jääkaappiin odottamaan vuoroaan)
2 munan valkuaista
2dl sokeria tai tomusokeria 4dl
1tl konjakkia

vatkaa valkuaiset vaahdoksi lisää sokeri ja konjakki

levitä valkuaisvaahto jäähtyneen kakun päälle tasaiseksi ohueksi pinnaksi.

Marsipaanikuorutus:
400g mantelimassaa
puolikas keltuainen
1tl konjakkia
1-2rkl aprikoosimarmelaadia
lisää tomusokeria sen verran että on hyvä kaulittava

kauli marsipaani ohueksi ja laita se tuon valkuaisvaahdon päälle, sen jälkeen laitat loput valkuaisvaahdot marsipaanin päälle, itse vielä pistin tomusokeria valkuaisvaahdon päälle ja sitten vasta koristeet.

punaista ja vihreää karamelliväriä josta teet koristeet, itse teen jouluaiheiset koska tämä on myös 1 joulukakuistamme.. ( itse tein koristeet jo valmiiksi valkoisesta sokerimassasta tähän kakkuun)

Kategoriat

JouluMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Keikautettu-Sitruuna-Suklaajuustokakku-1_400x400.jpgToffeKEIKAUTETTU SITRUUNA - SUKLAAJUUSTOKAKKU
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Sitruunakakku-pellillinen-1_400x400.jpgToffeSITRUUNAPIIRAKKA PELLILLE
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Suklainen-piimakakku_400x400.jpgToffeSUKLAINEN PIIMÄKAKKU PELLILLINEN
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_10155064_10203031016312990_1232550923_n_400x400.jpgToffeTERVATORIN ERIKOINEN
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Aura-Mustikka-luumu-valkosuklaapiirakka_400x400.jpgToffeAura- Mustikka - luumu valkosuklaapiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14802_Mango-piirakka_400x400.jpgToffeMANGO - PIIRAKKA
2

Kommentit (5)

soja
Kinuskileipomo soja
14.12.2016 21:43

Tosi kaunis kakku ja mielenkiintoinen muutenkin. Tämä lumikoristelu idea poimitaan talteen!

Toffe
Kinuskileipomo Toffe
13.12.2016 18:55

Juu ei enempää leivinjauhetta, tarkka ohje..
uskoisin noiden munien erottamisen ja valkuaisvaahdon joka laitetaan viimeiseksi auttaa tuota kohoamista..

maris
Kinuskileipomo maris
13.12.2016 18:31

Näyttävän näköinen kakku ja kiinnostava resepti! On varmasti hyvää. 🙂
Vanhoista resepteistä löytyy kyllä paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja herkullista leivottavaa. Itse olen myös sen tässä viimeaikoina huomannut, kun edesmenneen mummuni reseptejä olen saanut lueskella. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.12.2016 18:20

Todellinen Lumikuningattaren kakku! Sopisi hyvin Frozen maailmaan Elsan ja Annan kakuksi! 🙂

Kinuskiemo
13.12.2016 16:54

Tulipa luukusta mielenkiintoinen kakku! Ei ihan tavallinen. Kiinnostavat ainekset ja kiinnostava on myös monivaiheinen tapa kuorruttaa kakku. Valkoinen, kauniilla valkoisilla lumihiutaleilla koristeltu kakku on juhlava ja herkkä. Se on myös hyvä piriste joulun punaisten värien keskellä. Kakku on varmasti maukas, aprikoosimarmeladi mehevöittää ja korintit ja sukaatit ovat kivoja sattumia. Tätä on sopivassa vaiheessa pakko kokeilla. Kiitos reseptistä! 🙂

(Kakun kohoamiseen tarvitaan siis 0,5 tl leivinjauhetta? Ei enempää?)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa