Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Joulu,  Joulumuisto-tempaus,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 4468 kertaa
 
29.12.2016
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTILUMIKUNINGATAR ( mehukas hedelmäkakku)


Taas Äitini reseptien joukosta löysin tämän ohjeen, ja sopii kyllä jouluun. Googlaamalla tätäkään ohjetta ei löydy vaikka saman nimisiä on jokunen!

200g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
6rkl aprikoosimarmelaadia
6rkl sukaattia
1dl korintteja
0,5tl leivinjauhetta
3,5dl vehnäjauhoa

voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi
lisää keltuaiset yksitellen taikinaan.
lisää nyt taikinaan aprikoosimarmelaadi
Sekoita, jauhoihin sukaatit, korintit ja leivinjauhe ja sekoita hyvin lisää sen jälkeen nämä taikinaan..
vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä valkuaisvaahto taikinaan.

Laita pitkänomaiseen vuokaan (n, 1,5l) itselläni silikonivuoka joten ei tarvinnut voidella ja korppujauhottaa.

paista uunissa 160 astetta n. 1h15min
jäähdytä kakku

Valkuaiskuorrutus: Tätä menee Marsipaanin alle kuin päälle ( tätä menee marsipaanin alle kuin päälle, joten laita puolet tästä jääkaappiin odottamaan vuoroaan)
2 munan valkuaista
2dl sokeria tai tomusokeria 4dl
1tl konjakkia

vatkaa valkuaiset vaahdoksi lisää sokeri ja konjakki

levitä valkuaisvaahto jäähtyneen kakun päälle tasaiseksi ohueksi pinnaksi.

Marsipaanikuorutus:
400g mantelimassaa
puolikas keltuainen
1tl konjakkia
1-2rkl aprikoosimarmelaadia
lisää tomusokeria sen verran että on hyvä kaulittava

kauli marsipaani ohueksi ja laita se tuon valkuaisvaahdon päälle, sen jälkeen laitat loput valkuaisvaahdot marsipaanin päälle, itse vielä pistin tomusokeria valkuaisvaahdon päälle ja sitten vasta koristeet.

punaista ja vihreää karamelliväriä josta teet koristeet, itse teen jouluaiheiset koska tämä on myös 1 joulukakuistamme.. ( itse tein koristeet jo valmiiksi valkoisesta sokerimassasta tähän kakkuun)