29.12.2016
200g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
6rkl aprikoosimarmelaadia
6rkl sukaattia
1dl korintteja
0,5tl leivinjauhetta
3,5dl vehnäjauhoa
voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi
lisää keltuaiset yksitellen taikinaan.
lisää nyt taikinaan aprikoosimarmelaadi
Sekoita, jauhoihin sukaatit, korintit ja leivinjauhe ja sekoita hyvin lisää sen jälkeen nämä taikinaan..
vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä valkuaisvaahto taikinaan.
Laita pitkänomaiseen vuokaan (n, 1,5l) itselläni silikonivuoka joten ei tarvinnut voidella ja korppujauhottaa.
paista uunissa 160 astetta n. 1h15min
jäähdytä kakku
Valkuaiskuorrutus: Tätä menee Marsipaanin alle kuin päälle ( tätä menee marsipaanin alle kuin päälle, joten laita puolet tästä jääkaappiin odottamaan vuoroaan)
2 munan valkuaista
2dl sokeria tai tomusokeria 4dl
1tl konjakkia
vatkaa valkuaiset vaahdoksi lisää sokeri ja konjakki
levitä valkuaisvaahto jäähtyneen kakun päälle tasaiseksi ohueksi pinnaksi.
Marsipaanikuorutus:
400g mantelimassaa
puolikas keltuainen
1tl konjakkia
1-2rkl aprikoosimarmelaadia
lisää tomusokeria sen verran että on hyvä kaulittava
kauli marsipaani ohueksi ja laita se tuon valkuaisvaahdon päälle, sen jälkeen laitat loput valkuaisvaahdot marsipaanin päälle, itse vielä pistin tomusokeria valkuaisvaahdon päälle ja sitten vasta koristeet.
punaista ja vihreää karamelliväriä josta teet koristeet, itse teen jouluaiheiset koska tämä on myös 1 joulukakuistamme.. ( itse tein koristeet jo valmiiksi valkoisesta sokerimassasta tähän kakkuun)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tosi kaunis kakku ja mielenkiintoinen muutenkin. Tämä lumikoristelu idea poimitaan talteen!