Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 8052 kertaa
 
18.11.2016
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTILIHAPIIRAKKAA UUNIPELLILLINEN


Tämä on taas Äitini yksi ohjeista joka on suussasulavaa, tätä Äitini teki aina illanistujaisiin ja muihin juhliin, jotka muistan lapsesta asti, ja nämä menee kuin kuumille kiville, taikina on murenevaa mutta kuuluu asiaan..

Pohjataikina lihapiirakkaan:

300g voita
5dl vehnäjauhoa
0,5tl suolaa
2dl kylmää vettä

Sekoita pehmeä voi ja muut aineet yhteen, pistä kylmään kovettumaan.

Jaa taikina kahteen osaan, toinen kanneksi toinen pohjaksi.

Sen verran vinkkiä kauli leivinpaperin päällä, pistä pohjalle jonkun verran vehnäjauhoa päälle myös lisää tarvittaessa jotta saat pellisi kokoisen, päälisen pohjalle hiukan enemmän vehnäjauhoa kun kippaat sen päälle niin irtoaa hyvin paperista.

Täyte:
1dl hienonnettua sipulia kuullota nämä ensimmäisenä
lisää 400g jauhelihaa
2dl keitettyä riisiä ( irto)
2 kovaksi keitettyä munaa ( haarukalla survo)
2tl suolaa
1tl valkopippuria
jos haluat voit lisätä vielä 2dl sieniä!

eitä munat ja riisi
kuullota ensin sipuli lisää jauheliha ja mausteet paista pannulla kypsäksi.Ota liedeltä pois ja anna hieman jäähtyä..
Sekoita täyteaineet varovasti keskenään, että pysyy irtonaisena.

kaada tämä ensin pohjan päälle tasaiseksi, jätä hiukan reuniin varaa jotta saat päällisen yhdistettyä pohjaan..

kun päälinen on päällä ja reunat laitettu yhteen, pistele pintaan haarukalla reikiä.

Paista 210 asteessa 35-40 minuuttia

Sitten onkin valmiina syätäväksi, meillähän isäntä pistelikin heti kuumana jokusen palan suuhunsa..