18.11.2016
Pohjataikina lihapiirakkaan:
300g voita
5dl vehnäjauhoa
0,5tl suolaa
2dl kylmää vettä
Sekoita pehmeä voi ja muut aineet yhteen, pistä kylmään kovettumaan.
Jaa taikina kahteen osaan, toinen kanneksi toinen pohjaksi.
Sen verran vinkkiä kauli leivinpaperin päällä, pistä pohjalle jonkun verran vehnäjauhoa päälle myös lisää tarvittaessa jotta saat pellisi kokoisen, päälisen pohjalle hiukan enemmän vehnäjauhoa kun kippaat sen päälle niin irtoaa hyvin paperista.
Täyte:
1dl hienonnettua sipulia kuullota nämä ensimmäisenä
lisää 400g jauhelihaa
2dl keitettyä riisiä ( irto)
2 kovaksi keitettyä munaa ( haarukalla survo)
2tl suolaa
1tl valkopippuria
jos haluat voit lisätä vielä 2dl sieniä!
eitä munat ja riisi
kuullota ensin sipuli lisää jauheliha ja mausteet paista pannulla kypsäksi.Ota liedeltä pois ja anna hieman jäähtyä..
Sekoita täyteaineet varovasti keskenään, että pysyy irtonaisena.
kaada tämä ensin pohjan päälle tasaiseksi, jätä hiukan reuniin varaa jotta saat päällisen yhdistettyä pohjaan..
kun päälinen on päällä ja reunat laitettu yhteen, pistele pintaan haarukalla reikiä.
Paista 210 asteessa 35-40 minuuttia
Sitten onkin valmiina syätäväksi, meillähän isäntä pistelikin heti kuumana jokusen palan suuhunsa..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Yhdyn kyllä täysin sinun puheisiisi, Toffe! Tämän parempaa saa etsiä.. eikä löydä! 🙂
Meillä tällaista piirakkaa on tehty perinteisesti aina jouluaaton aattona, kun kaikki hommat on tehty ja touhotukset touhotettu niin muistan jo lapsuudesta, miten äiti aina teki levylihapiirakan ja sitten herkuteltiin! Nyt kun asun omillani ja minulla on oma perhe ympärillä tätä perinnettä on jatkettu meillä myös. Nam! 🙂