Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Voileipäkakut Nähty 130864 kertaa
 
03.06.2016
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKinkku Voileipäkakku


Voileipäkakkuhan on jokainen säveltää omanlaisensa.. Minulla tapana ostaa 2 vuokaleipää tumma ja vaalea.. syy siihen että vaalea on mielestäni mauton ja tumma taas liian väkevä, joten pistän vuorotellen kerroksittain..

2 vuokaleipää ( voileipäkakuille) tumma ja vaalea
3 purkkia tuorejuustoa tässä käytin yrttituorejuustoa
majoneesia
kurkkusalaattia
500gr kinkkusuikaleita ( itse käytän Korpelan tuotteita mielestäni paras)
2 purkkia kuohukermaa
2 pss mozzarella juustoraastetta
lihalientä noi 0,5dl ( riippuu kakun koosta)
300g ohuita kinkkusuikaleita
minitomaatteja
1 salaatin kerä, niitä monenlaista joten mielitekosi ja värin mukaan..
yrttejä voi käyttää koristeihin myös, sekin oman mielen mukaan..
( ääsä kuvassa on kaksi riviä nidottu yhteen)

1-2 vrk ennen..

varaa elmun kelmua ensin astian pohjalle, jotta saat hyvin paketoitua kostumaan kakkusi..
leikkaa reunat pois vuokaleipä siivuista.
keitä lihaliemi valmiiksi
aloita massan teko
vatkaa 3,5dl kermaa vaahdoksi
lisää 1,5 purkillista tuorejuustoa
majoneesia 1,5-2dl
1pss juustoraastetta
kinkkusuikaleet
sekoita nämä nyt yhteen ja sitten lisäät kurkkusalaattia oman makusi mukaan itse pistän noin 2dl tähän 2 rivin voilepäkkuun.

nyt on sen verran jäähtynyt lihaliemi. siitä sitten kostutat leivät jotka ovat elmunkelmun päällä, lisää massaa ja nyt vaaleat leivät massan päälle ja taas kostutus, samoin jatkat kunnes massa loppuu, ja päälle vielä leivät ja kostutus..

sitten aloitatkin paketoimisen elmunkelmulla jotta tulee tiivis paketti.
paketti jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
juhlapäivänä koristelu..

tee massa: vaahdota loppukerma lisää 1,5 pakettia taas tuorejuustoa, noin 1dl majoneesia, vähän alle puoli pussia juustoraastetta, sekoita nämä yhteen..

kun avaat paketin leikkaa tasaiseksi, pistä tarjoiluastiaan tuo salaatti jo ensin valmiiksi ja laita tuo tiivi kakku salaatinlehtien päälle.. levitä tuo massa kakun päälle tasaiseksi, voi laittaa vielä juustoraastetta massan päälle jos haluat ( ei pakollinen).

sitten nuo kinkun siivut yrtit tomaatit mielen mukaan koristeeksi päälle.. sitten onkin voileipäkakku valmiina tarjoiluun..