12.5.2017
pohja:
6 viipaletta tumma Fazerin Real- täysjyväleipää
100g voita ( sulana)
Täyte:
5 liivatenlehteä
200g kinkku- palvirouhetta ( itse käytän aina Korpelan, mielestäni maukkain)
1 punainen paprika ( pillkoa pieneksi)
1,5dl suolakurkku tai Etikkakurkkusalaatia (Felix sitä pistin)
3rkl paahdettua kuivattua sipulia ( murskasin nämä jauheeksi)
200g yrttipippuri tuorejuustoa (Viola)
1 purkki ranskankermaa
2dl kermaa ( vatkataan vaahdoksi)
ohje:
pohja:
Murenna leipäviipaleet
lisää siihen sula voi ja sekoita tasaiseksi
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, painele leipämassa tasaiseksi älä nosta reunoille.
Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen.
vatkaa kerma vaahdoksi
lisää sen jälkeen ranskankerma ja Viola
sen jälkeen sipuli, paprika ja palvirouhe ja etikkakurkkusalaattia
( maista onko maku mieleisesi, itse en lisännyt suolaa tai pippuria mielestäni ei tarvinnut)
kiehauta kahvikupinpohjalle noin 1-1,5cm vettäpurista liivatteet ja lisää kiehuvan veden joukkoon
sekoita nopeasti nauhana massaan.
Laita hyytymään jääkaappiin.
Irrota hyytyneestä kakusta reunaosa voit käyttää veistä apuna jos on jämähtänyt kiinni reunaosaan.
koristele mieleiseksi.
Leivinpaperin kera on helppo hilata tarjoilulautaselle.
Tarjoile kahvipöydässä tai alkuruokana salaatinkera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä