Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 2142 kertaa
 
29.12.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHÄÄKAKUT PEILIKIILTEELLÄ SOKERIMASSA RUUSUIN


Erikoiset kakut piti tehdä tyttären häihin, on pienimuotoiset kaksipäiväiset joten kaikki pitää tehdä siis tuplana.. Harjoittelin pariin otteeseen tuota peilikiilteen tekoa, ohje tuli sähköpostiin en enää muista mistä. Mutta ensimmäisen tein ohjeen mukaan, mutta katsoin helpommaksi muokata tekotapaa omin neuvoin ja toisella kertaa tuli parempi kiille.

Pohja:
lasillinen munia
lasillinen sokeria
lasillinen vehnäjauhoa
noihin isompiin pohjiin tuli yhteen 4,5dl kaikkea
pienemmät tein yhtäaikaa ja 2dl kaikkea, sain jaettua ne noihin kahteen pienenn vuokaan.

isommat kakut eriaikaan uunissa 175 asteessa noin 1h (voideltu ja korppujauhotettu vuuat)
pienet kakut sain paistettua yhtäaikaa 175 asteessa noin 25 minuuttia..

täyte:
2pss DR. Oetkerin Valkosuklaa moussea
5dl maitoa
nämä vatkattiin ohjeen mukaan ja laitettiin kylmään.
Nutellaa 1 purkki sekoitin ja vatkasin joukkoon.

halkaisin kaikki nuo kakut 3 osaan. laita leivinpaperia lautasen päälle jotta on myöhemmin helppo irroittaa kakut jäisenä lautasesta.
kostutin kylmällä maidolla, meni noihin kaikkiin yhteensä noin 7dl

Alkupäälinen:

2pss DR. Oetkerin Valkosuklaa moussea
5dl maitoa

tein taas ohjeen mukaan ja pistin taas kylmään jähmettymään.

kuorrutin kaikki kakut tällä moussella ( ei väliä vaikka suklaa pikkuisen värjää tätä päälistäkunhan ei jää pahoja raitoja.
Sitten nämä kakut pakkaseen jäätymään.. itse jätän noin 6vrk

Peilikiille:
8 liivatenlehteä
150g valkosuklaata
0,75dl vettä
2dl sokeria
1,25dl glukoosisiirappia
0.75dl gondersoitua maitoa
elintarvikeväriä

laita  suklaat paloina mikronkestävään kulhoon
laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Mittaa pieneen kattilaan
sokeri, vesi, glukoosisiirappi
keitä sekoittaen kiehuvaksi , lisää gondersoitumaito ja sekoita koko ajan pikku vispilällä lisää väri ( pistä enemmän kun olet ajatellut koska suklaa vielä miedontaa väriä myöhemmin).
ota seos levyltä pois, purista liivatteet ja lisää liemeen koko ajan sekoittaen..
kaada seos suklaan päälle jatka edelleen sekoittamistajotta suklaa on sulanut tyystin joukkoon, jatka edelleen sekoittamista hellästi ettei tule ilmakuplia..
voit laittaa astian viileään vesihauteeseen, itse sekoitin niin kauan kunnes oli jäähnyt ja sakeutunut mutta yhä vielä liuosta.. jos omistat mittarin niin 30-40 asteista..
ota pakkasesta kakku tai kakut pois.. tämä peilipinta menee siis yhteen kakkuun.. ( siis kakku yksinään ilman mitään lautasta tai paperia)
laitapurkki uunipellille jossa on leivinpaperia alla, pistä kakku purkin päälle jottei kumminkaan pääse keikkumaan.
Aloita hitaasti valuttamaan kakun keskeltä aloittaen kunnes kakku on peittynyt kokonaan.
Odota tovi jotta ylimääräiset valuvat pellille, ihan helppoa ei ole tuo leikkaaminen valuvista kohdista, ota kakku ja laita lautaselle ( kaveria tarvitset poistamaan purkin pohjasta ( itselläni ainakin jäi kiinni kakkuun..).
koristele mielesi mukaan..
Tämä pinta on hyvä kun on kuivunut kiinni niin kaikki nonparellit ym eivät sula pinnalla.. pysyvät niinkauan kuin kakkua on ilman kosteutta..