Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kakkupohjat Nähty 7516 kertaa
 
23.11.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIEnglanninlakritsi – juustokakku


Pikku muunnoksin tämän tein..

Pohja:
LEVYKAKKUPOHJA: sopii täytekakuille erikoisenmallisille tai juustokakun pohjaksi.. Tämän otin Kinuskikissan sivuilta ja huomasin tämä on paras pohja juustokakulle..

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!
ripottele valmiin pohjan päälle hieman sokeria lisää toinen leivinpaperi päälle ota toinen uunipelti pistä päälle ja kumoa siihen..
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
Leikkaa irtopohja vuuan pohjan muotoiseksi, laita leivinpaperi ensin sitten tuo oikean kokoinen pohja siihen.

Ota juomalasi / lasipurkki joka on halkaisijaltaan 8-10cm ( itse suihkautin siihen vuoka sprayta lasiin ulkopuolelta pohjaa myöden ja laita se kakkuvuokaan keskelle levykakun päälle.

Vaalean punainen pohja:
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 purkkia a. 165g kylmää kookoskermaa (säilytä jääkaapissa yön yli)
2purkkia Vaniljatuorejuustoa Viola
1dl Mansikka likööriä
1 ½ rkl sokeria
½ dl Mantelijauhetta
punaista elintarvikeväriä ( itse käytin jauhe)

Laita ennen alkua liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vaahdota sitten kookoskerma (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenään ja sekoita joukkoon tuorejuusto, Mansikkalikööri, Mantelijauhe ja elintarvikeväri. Kuumenna hiukan mansikkalikööriä kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet ja lisää seos täytteeseen.
suihkuta vuokasprayta irtopohjavuuan reunoille niinkuin on keskellä olevassa lasissakin. Kaada seos tasaisesti vuokaan, päälinen saa olla vähän epätasainen eihän tuo makeinenkaan ole ihan tasainen.. pistä jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi.

Lakritsitäyte:

4 liivatelehteä
¾ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl vettä
½ dl Muscovado siirappia
½ dl maissitärkkelystä ( Maitzena)

Laita lakritsitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa pieneen kattilaan salmiakkimixeri, vesi ja siirappi. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä.
Sekoita joukkoon liivatteet. Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, kunnes täyte on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi (noin 45 minuuttia).
Ota lasipurkki pois vuuan keskeltä, irtoaa hyvin kun on vuokasprayta käytetty.
Kaada seos siihen keskelle jotta tulee tasapintaan.
Pistä jääkaappiin 2-3 tunniksi jähmettymään..
Irrota reuna vuuasta irtoaa taas hyvin vuokasprayn ansiosta..
koristele Englanninlakritsin kanssa..