9.11.2013
AINEKSET:
taikina:
50 g voita
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
pätkis mini bite pussi
kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g pehmeää meijerivoita
5 3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 tl sitruunamehua
haluamiasi elintarvikevärejä
OHJEET:
taikina:
Lämmitä uuni 225-asteiseksi.Pane paperimuotit pellille tai voitele muffinssi vuoka kevyesti.Sulata voi. Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi,lisää sitten maito sekä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan. Pudota nokare taikinaa jokaisen muotin pohjalle ja aseta nokareen päälle puolikas pätkis mini bite tai muu suklaan palanen.
Jaa loput taikinasta tasaisesti pätkis palojen päälle ja paista Isoja muffinsseja uunin keskitasolla noin 20 tai keskikokoisia noin 12 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
kuorrute:
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä . Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen. Jos teet pursotettavaa kuorrutusta pitää sen olla melko jämäkkää , mutta itse vain levitin kuorrutuksen lusikalla koska pursottimella ei onnistunut.Lopuksi koristele muffinit vaikka näillä.Nämä ovat siis tehty pikkuprinsessa leivosten ruusukoriste ohjeella.
VINKKI: Nostele kuorrutus kulhoon tai pursotinpussiin ja laita sitten jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.Pursota kuorrutus vasta hieman jäähtyneenä muffinssien päälle: näin pursottamasi kuviot pysyvät paremmin muodossaan. Tämä kuorrutus sopii myös esimerkiksi kakkujen kuorruttamiseen.
Jos voi jää kuorrutukseen kylmiksi kököiksi voit vatkata kuorrutuksen sähkövatkaimella. Tällöin kuorrutteesta tulee pursotettava. Näin kävi minullekkin 🙂 .
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitoksia 🙂