10.11.2013
Ainekset:
2 munaa
5 dl fariinisokeria
3 tl piparkakkumaustetta (tai kanelia,kardemummaa ja neilikkaa 1 tl kutakin)
100 g margariinia
2 dl kermaviiliä
4 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä paloiteltuna.
Ohjeet:
Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita rusinat tai kuivatut hedelmät jauhoihin, samoin sooda. Vatkaa munat ja fariinisokeri kevyesti vaahdoksi ja lisää seokseen, mausteet, sulatettu margariini kermaviili ja jauhot, joihin hedelmät ja leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita mutta älä vaivaa taikinaa. Paista kakku n. 175 asteen lämmössä 50-60 minuuttia. Älä kumoa kakkua heti vuoasta , vaan anna sen jäähtyä hetki.
Fariinikakku on hyvin säilyvä. Se on parhaimmillaan päivän tai parin kuluttua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä