8.3.2014
3 dl vettä
40 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 ½ tl suolaa
50 g pinaattia
1 dl leseitä
6 ½ – 7 dl vehnä- ja/tai sämpyläjauhoja
40 g voita
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää hunaja ja suola sekä pinaatti. Sekoita leseet joukkoon. Alusta jauhot pienissä erissä joukkoon ja lopuksi lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, jotta siihen muodostuu sitkoa ja jätä sitten lepäämään noin 30 minuutiksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä pellillä 10-20 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes sämpylöiden pintaan tulee väriä ja pohja kopisee sitä kopauttaessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä