Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo tiave

Omenatäytteinen porkkanakakku

7.10.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27664_DSC_0074_600x600.jpg

Pohja:

2 munaa
125 g sokeria
½ dl öljyä
½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
150g jauhoja
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilja- tai vaniliinisokeria
200g porkkanaa raastettuna

Omenatäyte:

2 omenaa pieneksi pilkottuna
1 rkl voita
½ dl sokeria
½-1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
75 ml vettä
1 rkl sitruunamehua
2 tl perunajauhoja

Vaniljatäyte ja -kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
5 rkl tomusokeria

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy varovasti sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi mukaan porkkanaraaste.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 18 cm irtopohjavuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, voit peittää pohjan foliolla.

Valmista pohjan paistuessa omenatäyte. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa. Lisää omenat, sokeri ja inkivääri.

Kuumenna kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Lisää vesi. Sekoita perunajauhot ruokalusikalliseen sitruunamehua ja kaada kuuman omenaseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Poista täyte liedeltä ja anna jäähtyä.

Vaniljatäytettä varten sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri keskenään tasaiseksi massaksi. Laita täyte tarvittaessa hetkeksi kylmään jähmettymään. Täyte jää kuitenkin löysähköksi, kuten perinteisemmän porkkanapiirakan kuorrute.

Kun pohja ja täytteet ovat kunnolla jäähtyneet, voit aloittaa täyttämisen. Laita pohjien päälle vuorotellen omena- ja vaniljatäytteitä. Täytteitä riittää mukavasti pienen kakun kahteen väliin. Itse jätin kuorrutukseksi vain ohuen kerroksen vaniljatäytettä, jonka läpi pohjakerrokset kuultivat. Jos haluat reilun kuorrutteen, kannattaa ehkä vaniljatäytettä tehdä vähän reilummin, ja tarvittaessa jämäköittää sitä vaikka vaniljakreemijauheella.

Koristele valmis kakku halutessasi vaikkapa omenaruusuilla, pähkinärouheella tai pursotuksilla.

Ainesosat

OmenaVanilja

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27664_DSC_0074_400x400.jpgtiaveOmenatäytteinen porkkanakakku
3

Kommentit (3)

Kinuskiemo
8.10.2017 23:57

Upea kakku syysfiiliksellä. Omena ja porkkana eivät petä, niistä kakkuun mehevyyttä ja makua. Pidän koristelusta. Paksun valkoisen kuorrutteen päälle sopii (ja on riittävä) pelkistetty, mutta koristeellinen ja näyttävä, aiheeseen sopiva omenaruusuryhmitelmä. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.10.2017 07:33

Kaunis, elegantti ja tyylikäs! 🙂
Syksyltä maistuva kakku pääsi uunituoreen leipomosi ensimmäiseksi kakuksi. Tervetuloa Kinuskimaailmaan! 🙂

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
8.10.2017 07:06

Todella rustiikisen tyylikäs kakku, joka varmasti maistuu herkulliselta ja sopii syksyyn niin makujensa kuin ulkoasunsakin puolesta. Omenakoristelut kakun päällä ovat todella kauniit! Tätä voisin maistaa vaikka heti! Kekrijuhlaan onnistunut valinta!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa