7.4.2014
Pohjana käytin perus 6:den munan sokerikakkupohjaa (Kinuskikissan pohjaohjeella). Tein sen isoon 28 levyiseen irtopohjavuokaan ja leikkelin pohjan hello kitty muotoon netistä printtaamastani ja suurentamastani kuvasta.
Kakkuun tuli kaksi täyteväliä. Toiseen väliin tein vadelmamoussea ja toiseen väliin tuli omenasosemoussea ja vähän tuota vadelmamoussea.
Kostutuksena käytin omenamehua ja vettä (noin 50%-50%).
Vadelmamousse:
4 liivatetta
n. 250g vadelmia (kotimaisia, ulkolaiset kun pitää keittää)
n. 1 dl tomusokeria
n. 250g vaniljarahkaa
n. 250g vaniljavaahtoa
Liota liivatteet kylmään veteen. Survo vadelmat haarukalla soseeksi (ota talteen muutaman ruokalusikallisen verran vadelmamehua). Vatkaa vaniljavaahto (itse käytin valion laktoositonta) ja sekoita siihen vaniljarahka, tomusokeri ja vadelmat. Kuumenna pilkka vadelmamehua ja liuota siihen liivatteet. Kaade ohuena nauhana soseen joukkoon samalla vatkaimella sekoittaen.
Omenasosemousse:
2 dl kevytvispiä
n. 200g vaniljarahkaa
omenasosetta maun mukaan
vajaa 1/2dl tomusokeria (riippuu omenasoseesi sokeriasteesta)
n. 1/2 dl vaniljakreemiä (voi käyttää liivatetta yhtä hyvin)
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita siihen muut aineet.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa (minä annoin olla seuraavaan päivään), minä laitoin tueksi irtopohjavuuan ympäririnkulan ja asettelin pois leikatut palat tueksi ”reikäkohtiin” ja koristele.
Päälle sipaisin kerroksen Kinuskikissan reseptin mukaista ”kreemiä”. Tein vain tuon ohjeen mukaisen määrän ja se oli mielestäni tähän hiukan liian vähän. Onnistuin kuitenkin sillä saamaan melko hyvän siloisuuden kakun ympärille ja päälle.
Päällisen tein vaahtokarkkimassasta. Tuohon mielestäni riitti erinomaisesti 500g massaa (eli kaksi pakettia) vaikka alussa tuntui ettei se voi millään riittää. Silmät, nenä ja viikset on tehty mustasta sokerimassasta ja rusetti punaisesta sokerimassasta. Vaikka tosiaan ostin punaista massaa, oli lopputulos melkeinpä vaaleanpunainen, liekö ollut sitten reilusti tomusokeria käytössä kaulittaessa… 🙂
Silmät, nenä, viikset ja rusetti on tehty hyvissä ajoin (reilu viikko ennen) ja ne kiinnitin sokerikuorrutteella (sitä valkoista mitä laitetaan pipareihin).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mimmihän on Hello Kittyn sisko 🤗