22.3.2015
Piirakan pohja
Tarvitset:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
2 rkl sokeria
1-2 rkl kylmää vettä
Tee näin:
Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon, ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmää vettä kunnes saat pehmeää taikinaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä ja vuoraa sillä torttuvuoka jonka halkaisija on noin. 23 senttiä (mutta halkaisija saa olla reilusti isompikin, kunhan tällöin käytät posliinivuokaa mikäli pohjasta tulee ohut). Peitä leivinpaperilla ja laita päälle herneitä painoksi. Paista 190 asteessa 10 minuuttia. Tämän jälkeen ota paperi ja herneet pois ja laita ilman niitä pohja takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi.
Täyte
175 g voita
4 dl sokeria
4 kevyesti vatkattua kananmunaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
3 dl kevytkermaa
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Siivilöi joukkoon kaakaojauheet ja vatkaa tasaisen väriseksi. Vatkaa vähitellen joukkoon kananmunat. Sulata suklaa ja vatkaa sitä vähitellen seokseen vuorotellen kevytkermaa kanssa.
Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista uunin keskitasossa noin 45 minuuttia.
Koristelu
Tarvitset:
3 dl kuohukermaa
100 g vaahtokarkkilevitettä (halutessasi)
Tee näin:
Vaahdota kerma niin kiinteäksi vaahdoksi että se ei lähde valumaan kulhosta kun käännät sitä. Lisää tässä vaiheessa halutessasi vaahtokarkkilevite kermavaahtoon. Älä vatkaa! Tässä vaiheessa vatkaaminen aiheuttaisi vaahdon juoksettumisen.
Piirakan täytteeseen on luultavasti tullut uunissa kuori, jos on, niin leikkaa se pois. Levitä vaahto tortun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hei mari-johanna,
Joo tosi hyvää olikin, varsinkin kun on suklaan ystävä, tosi suklaista ainakin oli 🙂