7.8.2015
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhe
Täyte :
2 dl kuohukerma
200g valkosuklaa-lime rahka
3tl sokeri
200 g mansikoita
Marianne rouhetta
Koristelu:
Valkosuklaata
nonparellejä
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. Lisää ne kananmuna-sokerivaahdon sekaan siivilän läpi.
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Levittele taikina pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi . Laita uuniin ja anna paistua 5-8 min. esim. hammastikulla voi koittaa onko kypsää, jos taikina ei jää tikkuun , pohja on kypsä.
Levitä puhdas leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa varovasti kääretortun pohja sokeroidulle leivinpaperille heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä. Pohjassa kiinni olevan leivinpaperein saa helposti irti kun sitä kostuttaa varovasti .
Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita valmiin vaahdon joukkoon rahka. Mansikat voit käyttää paloina , me käytimme tälläkertaa soseutettuna. Kenties virhe koska sose meinasi rullaus vaiheessa valua tyystin pois 😉
Levitä pohjan päälle ensin mansikka sosetta . Sen jälkeen levittele mansikan päälle , kerma-rahkaseos ja ripottele siihen päälle mariannerouhetta oman maun mukaan. Jos käytät mansikoita paloina , laita ensin kerma-rahkaseos ja vasta sitten mansikat.
Rullaa levy pitkältä sivulta alla olevaa leivinpaperia avuksi käyttäen. Tasaa päät ja nosta tarjoiluastiaan.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaasula pursotuspussiin tai pursotuspulloon jossa on pieni pyöreä tylla . Pursota suklaata kääretortun päälle ja ripottele nonparellejä suklaasulan päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä