Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Leivokset,  Suklaataikina,  Syntymäpäivät,  Ystävänpäivä Nähty 21368 kertaa
 
18.05.2016
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISydämelliset mustikkaleivokset


Tämä oli tempaus johon en hetkeäkään tuumaillut osallistua 🙂 Valmista suklaapiirakkataikinaa olen käyttänyt ennenkin , loisto tuote joka taipuu moneksi. Tälläkertaa halusin tehdä omia suosikejani, minijuustokakkuja. Mustikoista on jo taas pitkään tehnyt mieli tehdä jotain joten yhdistin ne tähän tempaukseen ja resepti oli valmis 🙂 Makuraati testasi ja hyväksi totesi 🙂 kesän juhlista sopisi vaikka häihin kenties 🙂

Ohjeesta tulee n. 15 kpl leivoksia .

Pohja:
Myllyn Paras pyöreä suklaataikina

Täyte:
5 liivatelehti
4 dl kuohukerma
2 tl vaniljasokeri
2 prk Valio kuningatar rahka
200g mustikka
1 levy Pandan vadelmamuru valkosuklaa
0,5 dl vesi

Koristelu :
1 levy pandan valkosuklaa
koristerakeita

Sulata valmis suklaataikina. Kauli ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota levystä ympyröitä halkaisijaltaan 8-10 cm pyöreällä muotilla. Kauli ylijäävä taikina uudelleen ja ota uusia ymyröitä, tee näin niin kauan kuin mahdollista.

Voitele hieman öljyä muffinssipellin koloihin. Painele taikina ympyrät koloihin . Paista pohjia 200 asteisessa uunissa n. 8 minuutti tai kunnes pohjat kypsiä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahkat. Hienonna mustikat tehosekoittimessa ja sekoita ne sitten kerma-rahkaseoksen joukkoon. Sulata suklaa lautasella mikrossa alhaiselle lämmölle , välillä sekoittaen. Sekoita suklaasula täytteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi . Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Jäähdyttele liivateseosta hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana täytteesee koko ajan vatkaten.

Annostele täytettä jäähtyneiden pohjien päälle muffinssipellin koloihin niin että koko kolo täyttyy. Nosta pelti jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kun leivokset ovat hyytyneet , poista ne varovasti muffinssipellin koloista.  Nostele tarjoilualustalle.

Sulata valkosuklaa lautasella mikrossa alhaisella lämmöllä, sekoita välillä. Kaada suklaasula pursotuspussiin jossa pieni pyöreä tyllä tai pakastepussiin johon leikkaat pienen reiän. Itse käytin pursotinpulloa. Tee suklaasulalla sydämiä leivosten päälle. Ripottele sydänten päälle koristerakeita.