18.5.2016
Ohjeesta tulee n. 15 kpl leivoksia .
Pohja:
Myllyn Paras pyöreä suklaataikina
Täyte:
5 liivatelehti
4 dl kuohukerma
2 tl vaniljasokeri
2 prk Valio kuningatar rahka
200g mustikka
1 levy Pandan vadelmamuru valkosuklaa
0,5 dl vesi
Koristelu :
1 levy pandan valkosuklaa
koristerakeita
Sulata valmis suklaataikina. Kauli ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota levystä ympyröitä halkaisijaltaan 8-10 cm pyöreällä muotilla. Kauli ylijäävä taikina uudelleen ja ota uusia ymyröitä, tee näin niin kauan kuin mahdollista.
Voitele hieman öljyä muffinssipellin koloihin. Painele taikina ympyrät koloihin . Paista pohjia 200 asteisessa uunissa n. 8 minuutti tai kunnes pohjat kypsiä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahkat. Hienonna mustikat tehosekoittimessa ja sekoita ne sitten kerma-rahkaseoksen joukkoon. Sulata suklaa lautasella mikrossa alhaiselle lämmölle , välillä sekoittaen. Sekoita suklaasula täytteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi . Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Jäähdyttele liivateseosta hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana täytteesee koko ajan vatkaten.
Annostele täytettä jäähtyneiden pohjien päälle muffinssipellin koloihin niin että koko kolo täyttyy. Nosta pelti jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kun leivokset ovat hyytyneet , poista ne varovasti muffinssipellin koloista. Nostele tarjoilualustalle.
Sulata valkosuklaa lautasella mikrossa alhaisella lämmöllä, sekoita välillä. Kaada suklaasula pursotuspussiin jossa pieni pyöreä tyllä tai pakastepussiin johon leikkaat pienen reiän. Itse käytin pursotinpulloa. Tee suklaasulalla sydämiä leivosten päälle. Ripottele sydänten päälle koristerakeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nämä oli kyllä hyviä 🙂 tuo vadelmamuru valkosuklaa oli maris ihan taivaallisen hyvää , suosittelen . Meillä tytöt toivoivat sitä seuraavan karkkipäivän herkuksi 😀