Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Helpot herkut -tempaus,  Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat Nähty 4858 kertaa
 
16.06.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISuper helppo raparperipiirakka


Alkukesän herkku aina raparpereista 🙂 Nyt meni melko myöhälle näistä herkuista leipominen mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan .

Pohja:
Kaupan valmis torttupohja

Kostutus:
Omena mehu

Täyte:
n. 400 g raparperia paloina
½ dl vesi
1 ½ dl sokeri
2 dl kuohukerma
200g Valion makea mansikka rahka
1 tl vanilja sokeri
130 g valkosuklaa

Koristelu:
Fazer sininen suklaa

Laita valmis torttupohja tarjoilu lautaselle ja kostuta se omena mehulla.

Laita kattilan raparperit , vesi ja sokeri. Keittele niin kauan että raparperit ovat pehmenneet hillokkeeksi. Itse tein tämän osion edellisenä päivänä niin hyvin jäähtyi tortun päällystämiseen mennessä 🙂
Jäähdytä raparperi hilloke.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkarahka. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa , välillä sekoitellen. Sekoita suklaasula kermavaahto-rahkaseoksen joukkoon.

Levitä raparperi hilloke torttupohjan päälle. Hillokkeen päälle levittele kermavaahto-rahkaseos.

Raasta maitosuklaata ja ripottele se kerman päälle koristeeksi .