Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy,  Ystävänpäivä Nähty 9467 kertaa
 
11.06.2016
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIPunaherukka kohtaa suklaan


Myrskypäivien tylsyyteen täytyi keksiä tekemistä joten mikäs sen kivempaa kuin leipominen 🙂 Pakastimesta taas marjat hyötykäyttöön ja hyvää tuli 🙂

Pohja: 
Myllynparas pyöreä suklaataikina

Täyte:
5 liivate
½ dl vesi
3 dl vispikerma
½ dl sokeri
200 g mustaherukkatuorejuusto
200g vaniljarahkaa
4-5 dl punaherukoita soseena
2 tl vaniljasokeri

Kuorrutus:
0,75 dl vispikerma
100g maitosuklaa
1 rkl voi

Koristelu:
vispikermaa pursotettuna

Sulata valmis taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kauli hieman jauhotetulla alustalla ja painele  irtopohjavuoan pohjalle. Käytin 20 cm vuokaa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 min, kunnes pohja on kypsä.
Jätä pohja vuokaan jäähtymään.

Soseuta punaherukat tehosekoittimella. Painele sose siivilän läpi, niin että kaikki ylimääräinen jää siivilään ja lopputuloksena on hieno rakenteista sosetta.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon  tuorejuusto, punaherukkasose ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi . Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan , koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Laita kuorrutteen kerma kattilaan, lämmitä kiehuvaksi asti. kun kiehahtanut , ota kattila pois levyltä ja sulata kerman joukkoon suklaa. Sekoittele niin kauan kuin seos on tasaista . Lopuksi sekoita joukkoon voi. Jos voi ei sula , laita hetkeksi takaisin liedelle. Jäähdyttele hetki , niin kauan että seos hieman paksuuntuu.
Kaada suklaaseos kakun päälle , levittele kuorrutetta reunoja kohti että se paikoin valuu ylitse.