20.2.2016
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Päälle mansikkatomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat .
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne seokseen vuorotellen maidon kanssa. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä. Leikka pohja kahteen osaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää seokseen mascarpone ja marianne crush. Värjää pinkiksi pastavärillä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Levitä täyte toisen pohjan puolikkaan päälle . Aseta toinen puoli pohjaa kanneksi täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa leivoksiksi ja koristele tomusokerilla .
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Voikohan näissä täytteeseen käyttää liivatteen sijaan vaniljakreemijauhetta? Kuinkahan paljon jauhetta tarvitsee, jos se ajaa saman asian?