20.2.2016
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Päälle mansikkatomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat .
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne seokseen vuorotellen maidon kanssa. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä. Leikka pohja kahteen osaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää seokseen mascarpone ja marianne crush. Värjää pinkiksi pastavärillä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Levitä täyte toisen pohjan puolikkaan päälle . Aseta toinen puoli pohjaa kanneksi täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa leivoksiksi ja koristele tomusokerilla .
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voikohan näissä täytteeseen käyttää liivatteen sijaan vaniljakreemijauhetta? Kuinkahan paljon jauhetta tarvitsee, jos se ajaa saman asian?