29.3.2016
Pohja:
200 g kaurakeksejä
60g voi
Mustikka-vaniljatäyte:
1,5 dl kuohukerma
200g Arlan mustikka-vaniljarahka
100 g valkosuklaa
2rkl tomusokeri
2 liivate
2rkl sitruunamehu
Mangotäyte:
1,5 dl kuohukerma
200g Arlan mangorahka
1 prk mango sosetta / pilttiä
1/2 dl tomusokeri
3 liivate
2 rkl appelisiinimehu
Keltainen valkosuklaa ganache:
125 g valkosuklaa
1/2 dl kuohukerma
1 rkl voi
keltaista pastaväriä
Koristeet:
sulatettu tummasuklaa
suklaamunat
Fazerin Rio suklaa
Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa. Sekoita sulatettu voi ja keksimurut keskenään, painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Laita mustikka täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa mustikka täytteen kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kermavaahdon joukkoon ensin rahka ja sitten sulatettu suklaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana , koko ajan vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.
Laita mangotäytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi . Sekoita kermavaahdon joukkoon mangosose ja rahka. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet appelsiinimehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana , koko ajan vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan mustikkatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.
Irroita kakku vuoasta ja valmista valkosuklaa ganache . Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä, älä kiehuta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon valkosuklaa. Sekoittele niin kauan että suklaa on sulanut kerman joukkoon. Jos suklaa ei meinaa sulaa, laita kattila hetkeksi levylle takaisin. Lisää voi ja sekoittele tasaiseksi. Lopuksi värjää keltaiseksi pastavärillä
Jäähdyttele ganachea hieman välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt ganache kakun päälle. Itse tein liian ison annoksen näin pieneen kakkuun joten meni vähän rypylle tuolta kakun alaosasta 🙁
Laita kakku jääkaappiin vetäytymään. Koristele haluamillasi koristella 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kuvassa olevassa kakussa on liian paljon ganachea 😀 Kakku on tehty 18cm vuokaan eli tuota ohjeessa olevaa määrää kannattaa vähentää. Oliskohan sopiva 24cm vuokaan tehtyyn kakkuun . Toki sitten muita aineksia kakussa täytyy lisätä koska ne oli sopivia tuohon 18 cm vuokaan 🙂