Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen Nähty 37019 kertaa
 
29.03.2016
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPääsiäisen keltainen minikakku


Itse vietin koko pääsiäisen töissä mutta halusin hemmotella perhettäni ja tein heille mini kakun 🙂 Arlan Mangorahka on nyt ollut kovassa käytössä meidän perheessä ja sitä löytyy tästäkin kakusta . Kakku tehty 18cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
60g voi

Mustikka-vaniljatäyte:
1,5 dl kuohukerma
200g Arlan mustikka-vaniljarahka
100 g valkosuklaa
2rkl tomusokeri
2 liivate
2rkl sitruunamehu

Mangotäyte:
1,5 dl kuohukerma
200g Arlan mangorahka
1 prk mango sosetta / pilttiä
1/2 dl tomusokeri
3 liivate
2 rkl appelisiinimehu

Keltainen valkosuklaa ganache:
125 g valkosuklaa
1/2 dl kuohukerma
1 rkl voi
keltaista pastaväriä

Koristeet:
sulatettu tummasuklaa
suklaamunat
Fazerin Rio suklaa

Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa. Sekoita sulatettu voi ja keksimurut keskenään, painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita mustikka täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa mustikka täytteen kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kermavaahdon joukkoon ensin rahka ja sitten sulatettu suklaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana , koko ajan vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

Laita mangotäytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi . Sekoita kermavaahdon joukkoon mangosose ja rahka. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet appelsiinimehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana , koko ajan vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan mustikkatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

Irroita kakku vuoasta ja valmista valkosuklaa ganache . Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä, älä kiehuta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon valkosuklaa. Sekoittele niin kauan että suklaa on sulanut kerman joukkoon. Jos suklaa ei meinaa sulaa, laita kattila hetkeksi levylle takaisin. Lisää voi ja sekoittele tasaiseksi. Lopuksi värjää keltaiseksi pastavärillä

Jäähdyttele ganachea hieman välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt ganache kakun päälle. Itse tein liian ison annoksen näin pieneen kakkuun joten meni vähän rypylle tuolta kakun alaosasta 🙁

Laita kakku  jääkaappiin vetäytymään. Koristele haluamillasi koristella 🙂