Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo TeBaZu

Pääsiäisen keltainen minikakku

29.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0047-2_600x600.jpg

Pohja:
200 g kaurakeksejä
60g voi

Mustikka-vaniljatäyte:
1,5 dl kuohukerma
200g Arlan mustikka-vaniljarahka
100 g valkosuklaa
2rkl tomusokeri
2 liivate
2rkl sitruunamehu

Mangotäyte:
1,5 dl kuohukerma
200g Arlan mangorahka
1 prk mango sosetta / pilttiä
1/2 dl tomusokeri
3 liivate
2 rkl appelisiinimehu

Keltainen valkosuklaa ganache:
125 g valkosuklaa
1/2 dl kuohukerma
1 rkl voi
keltaista pastaväriä

Koristeet:
sulatettu tummasuklaa
suklaamunat
Fazerin Rio suklaa

Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa. Sekoita sulatettu voi ja keksimurut keskenään, painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita mustikka täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa mustikka täytteen kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kermavaahdon joukkoon ensin rahka ja sitten sulatettu suklaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana , koko ajan vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

Laita mangotäytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi . Sekoita kermavaahdon joukkoon mangosose ja rahka. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet appelsiinimehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana , koko ajan vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan mustikkatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

Irroita kakku vuoasta ja valmista valkosuklaa ganache . Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä, älä kiehuta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon valkosuklaa. Sekoittele niin kauan että suklaa on sulanut kerman joukkoon. Jos suklaa ei meinaa sulaa, laita kattila hetkeksi levylle takaisin. Lisää voi ja sekoittele tasaiseksi. Lopuksi värjää keltaiseksi pastavärillä

Jäähdyttele ganachea hieman välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt ganache kakun päälle. Itse tein liian ison annoksen näin pieneen kakkuun joten meni vähän rypylle tuolta kakun alaosasta 🙁

Laita kakku  jääkaappiin vetäytymään. Koristele haluamillasi koristella 🙂

Ainesosat

MangoMustikkaSuklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakutPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160922_143647-2_400x400.jpgTeBaZuPekoni-juusto herkut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160923_212406-2_400x400.jpgTeBaZuMinttusuklaa Macarons
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160620_131803-2_400x400.jpgTeBaZuMustikka-valkosuklaamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160608_193407_400x400.jpgTeBaZuPunaherukka kohtaa suklaan
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0120-2_400x400.jpgTeBaZuSydämelliset mustikkaleivokset
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0054-2_400x400.jpgTeBaZuHeart of baileys
3

Kommentit (4)

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
30.3.2016 18:10

Kuvassa olevassa kakussa on liian paljon ganachea 😀 Kakku on tehty 18cm vuokaan eli tuota ohjeessa olevaa määrää kannattaa vähentää. Oliskohan sopiva 24cm vuokaan tehtyyn kakkuun . Toki sitten muita aineksia kakussa täytyy lisätä koska ne oli sopivia tuohon 18 cm vuokaan 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
30.3.2016 17:39

Tässä on kyllä minustakin aivan ihanat värit! Ja tosi houkuttelevat maut. 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
30.3.2016 09:38

Suloinen kakku! Ihana väriyhdistelmä kun pirteän keltaisen alta tuleekin mustikan violetti! 😀

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
30.3.2016 08:50

Onpa suloinen keltainen kakku. Oletko vähentänyt ohjeeseen tuota ganachen määrää, jos sinulla tuli liikaa vai onko se määrä mitä itse teit? Jos joku kerta kun tulee vieraita innostun tätä kokeilemaan niin tiedän teenkö hieman pienemmällä annoksella.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa