13.6.2015
Pohja:
190g balleriina toffee keksejä
50g voita/margariinia
Täyte :
3dl vispikermaa
200g ( 1prk) Valio päärynä-kinuski rahkaa
130g Pandan valkosuklaa
2 tl sokeri
4 liivate
3 rkl vesi
Vihreää elintarvike väriä.
Koristeeksi:
Daim rakeita
Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan kanssa yhteen.
Leivosten tekemiseen käytin muffinssi peltiä. Painele keksimurskaa muffinssipellin jokaiseen koloon sopiva määrä, noin 1-2 cm:n kerros. Sipaise hieman öljyä kolojen reunoille. Leivokset irtoavat paremmin valmiina.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa täytteen kuohukerma vaahdoksi. Värjää kerma vihreäksi elintarvikevärillä. Lisää sokeri. Sekoita kerman joukkoon rahka. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Sekoita sulanut suklaa kerma-rahka seoksen joukkoon .
Annostele täytettä koloihin keksipohjien päälle niin että kolot tulevat täyteen. Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunnin ajaksi . ( itselläni riitti 1,5 h )
Irroita leivokset muffinssipellin koloista veitsen / palettiveitsen avulla. Liikuta veistä leivoksen reunoja myöden, kun olet mennyt koko leivoksen ympäri laita veitsi pohjan alle ja nosta leivos kolosta.
Asettele tarjoilu alustalle ja ripottele leivosten päälle daim rakeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä