Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Leivokset,  Ystävänpäivä Nähty 3880 kertaa
 
21.10.2016
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIMinttusuklaa Macarons


Macaronsit ovat olleet minun to do – listalla jo pitkään. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja kävin haasteen kimppuun . Loppujen lopuksi aika helppoja olivat valmistaa 🙂 Löysin hyvän ohjeen jota sitten vähän sovelsin. Leivoksien välissä minttusuklaa täyte. Voin kertoa että nämä eivät pitkään meillä riittäneet 😀

Kuoret:
150 g kananmunan valkuaista
45 g hienoa sokeria
270 g  tomusokeria
135 g  mantelijauhetta
30 g maissitärkkelystä

Minttusuklaatäyte:
50 g tummaa suklaata
100 g pätkistä
0.5 dl kuohukermaa

Mittaa valkuaiset ja hienosokeri kulhoon. Vatkaa ne pehmeäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää samalla joukkoon 180 g siivilöityä tomusokeria . Vatkaa, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

Sekoita 90 g tomusokeria, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen. Siivilöi seos muna-sokeri-vaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita hellästi niin kauan, kunnes seos hieman löysenee, varo kuitenkin sekoittamasta liikaa. Seos on sopivan paksuista, kun siihen vedetty viiva umpeutuu n. 15 sekunnissa.

Lusikoi macaronmassa pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.  Pursota massasta ympyröitä leivinpaperin päälle pellille. Älä pursota ihan vieri viereen, sillä seos hieman leviää pursottamisen jälkeen. Jätä huoneen lämpöön kuorettumaan n. 30-40 min ajaksi.

Kuoret ovat paistovalmiita, kun niiden pinta on kuivunut kosketusta kestäväksi eikä sormeen tartu enää taikinaa kun pintaa kokeilee kevyesti sormella.

Paista 110-120 asteessa n. 20 min. Kuoret ovat kypsiä, kun hattu ja jalka ovat tarttuneet yhteen eivätkä enää liiku, kun hattuosaa liikuttelee kevyesti sormin. Anna kuorien jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

Sulata täytteen suklaat mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita suklaa sulan joukkoon kuohukerma.

Täytä kuoret nostamalla macaronkuoren päälle n. 1 tl täytettä. Paina kevyesti toinen kuori päälle.
Jos täytettä jää yli voit koristella sillä macaronssien päälliset 🙂