Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 2928 kertaa
 
18.05.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMinttu-mansikka herkku


Tämä oli sarjassaan ihan ensimmäinen ilman ohjetta tehty juustokakku 🙂 Apuja hain tietenkin täältä pariin kohtaan mutta muuten yritin luottaa omaan visioon. Lopputulos melko hyvä , kaikki ei mennyt aivan kuten suunnittelin mutta maku ainakin oli mainio 🙂

Pohja:
200 g Minttu Domino keksejä
50g voita tai margariinia

Ensimmäinen täytekerros :

2 ½ dl kuohukerma
200 g Valio makea mansikkarahka
130g valkosuklaa
4 kpl liivate
4 rkl vesi

Toinen täytekerros :
2 ½ dl kuohukerma
200g vanilja tuorejuusto
1 tl vaniljasokeri
marianne crush-rouhetta
4 kpl liivate
½ dl vesi

Kiille :
4 dl mansikkamehu
4 kpl liivate

Koristelu:
Sokeri helmet

Murskaa keksit tehosekoittimella tai esim. kaulimella , sekoita murskan joukkoon voi. Painele keksimuru-voi sekoitus irtovuoan pohjalle . Tässä käytin halkaisijaltaan 24 cm kokoista vuokaa.

Laita ensimmäisen täyte kerroksen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita vatkaimella kermavaahdon joukkoon mansikka rahka ja suklaa sula. Kuumenna liivatteiden vesi kiuhuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedesta ja sekoita kuumaan veteen. Sekoita liivate vesi ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 h .

Laita toisen täytekerroksen liivatteet kylmään veteen . Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Seloita vatkaimella vaahdon joukkoon tuorejuusto , vaniljasokeri ja marianne-crush. Marianne rouheen määrä oman maun mukaan 🙂 kuumenna vesi kiehuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedestä , sekoita liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivate vesi täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan edellisen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2h.

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen n. Viideksi minuutiksi. Kuumenna 1dl mansikkamehua kattilassa kiehuvaksi. Sulata liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita sen jälkeen loppu mehun kanssa. Kaada jäähtynyt mehu vuokaan täytkerrosten päälle . Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Ripottele päälle sokeri helmiä kun kiille on vähän hyytynyt .

DSC_0061