Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo TeBaZu

Minttu-mansikka herkku

18.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0060_600x600.jpg

Pohja:
200 g Minttu Domino keksejä
50g voita tai margariinia

Ensimmäinen täytekerros :

2 ½ dl kuohukerma
200 g Valio makea mansikkarahka
130g valkosuklaa
4 kpl liivate
4 rkl vesi

Toinen täytekerros :
2 ½ dl kuohukerma
200g vanilja tuorejuusto
1 tl vaniljasokeri
marianne crush-rouhetta
4 kpl liivate
½ dl vesi

Kiille :
4 dl mansikkamehu
4 kpl liivate

Koristelu:
Sokeri helmet

Murskaa keksit tehosekoittimella tai esim. kaulimella , sekoita murskan joukkoon voi. Painele keksimuru-voi sekoitus irtovuoan pohjalle . Tässä käytin halkaisijaltaan 24 cm kokoista vuokaa.

Laita ensimmäisen täyte kerroksen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita vatkaimella kermavaahdon joukkoon mansikka rahka ja suklaa sula. Kuumenna liivatteiden vesi kiuhuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedesta ja sekoita kuumaan veteen. Sekoita liivate vesi ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 h .

Laita toisen täytekerroksen liivatteet kylmään veteen . Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Seloita vatkaimella vaahdon joukkoon tuorejuusto , vaniljasokeri ja marianne-crush. Marianne rouheen määrä oman maun mukaan 🙂 kuumenna vesi kiehuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedestä , sekoita liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivate vesi täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan edellisen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2h.

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen n. Viideksi minuutiksi. Kuumenna 1dl mansikkamehua kattilassa kiehuvaksi. Sulata liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita sen jälkeen loppu mehun kanssa. Kaada jäähtynyt mehu vuokaan täytkerrosten päälle . Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Ripottele päälle sokeri helmiä kun kiille on vähän hyytynyt .

DSC_0061

Ainesosat

MansikkaMinttu

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160922_143647-2_400x400.jpgTeBaZuPekoni-juusto herkut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160923_212406-2_400x400.jpgTeBaZuMinttusuklaa Macarons
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160620_131803-2_400x400.jpgTeBaZuMustikka-valkosuklaamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160608_193407_400x400.jpgTeBaZuPunaherukka kohtaa suklaan
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0120-2_400x400.jpgTeBaZuSydämelliset mustikkaleivokset
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0054-2_400x400.jpgTeBaZuHeart of baileys
3

Kommentit (3)

soja
Kinuskileipomo soja
18.5.2015 20:37

nätti on, erityisen kivat noi rakeet!

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
18.5.2015 20:19

Kiitos 🙂 oon niin tunnollinen ohjeiden noudattaja että soveltaminen oli kyllä ihan uus juttu 😀

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
18.5.2015 15:50

Mansikka ja minttu on varmasti maukas makupari. Hienoa että uskaltauduit kehittelemään omaa ohjetta. Hyvältä näyttää.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa