Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 6810 kertaa
 
10.08.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKahden suklaan juustokakku


Esikoiseni aloittaa ylihuomenna koulun ja jollain herkulla sitä pitää juhlistaa, suklaa on aina takuuvarma herkku 😉 Alkuperäinen ohje on soppa365 sivustolta , itse sitä hieman muokkailin . Tämä kakku on tehty 21cm vuokaan mutta ohje on 24 cm vuokaan tarkoitettu .

Pohja:
200g domino keksejä
60g voita

Täyte:
4 liivate
2 dl kuohukerma
400g mascarpone juustoa
1 dl tomusokeri
280g valkosuklaa
3 rkl vesi

Pursotus:
2dl kuohukerma
150g maitosuklaa
3 rkl vaniljakreemijauhe

Koristelu:
Valkosuklaa rouhe

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen . Murskaa pohjan keksit muruksi ja sulata voi . Yhdistä voi sula ja keksimurska. Painele seos tasaiseksi vuoan pohjalle.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä ja sekoita täyte seoksen joukkoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen kylmä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täyte seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään n. kolmeksi tunniksi.

Vatkaa kuohukerma ja vaniljakreemi vaahdoksi. Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Jäähdytä hieman ja sekoita suklaasula kermavaahtoon. Pursota haluamallasi tyllalla kerma kakun päälle, itse käytin isoa kukka tyllaa.

Koristele valkosuklaa rouheella 🙂