10.8.2015
Pohja:
200g domino keksejä
60g voita
Täyte:
4 liivate
2 dl kuohukerma
400g mascarpone juustoa
1 dl tomusokeri
280g valkosuklaa
3 rkl vesi
Pursotus:
2dl kuohukerma
150g maitosuklaa
3 rkl vaniljakreemijauhe
Koristelu:
Valkosuklaa rouhe
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen . Murskaa pohjan keksit muruksi ja sulata voi . Yhdistä voi sula ja keksimurska. Painele seos tasaiseksi vuoan pohjalle.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä ja sekoita täyte seoksen joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen kylmä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täyte seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään n. kolmeksi tunniksi.
Vatkaa kuohukerma ja vaniljakreemi vaahdoksi. Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Jäähdytä hieman ja sekoita suklaasula kermavaahtoon. Pursota haluamallasi tyllalla kerma kakun päälle, itse käytin isoa kukka tyllaa.
Koristele valkosuklaa rouheella 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä