Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Lapset,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Teemajuhlat Nähty 12734 kertaa
 
02.09.2015
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIElsa kakku 4vuotiaalle


Omien tyttöjeni lisäksi ystäväpiirissä paljon pieniä tyttöjä joiden kaikkien suosikki tietysti frozen ja Elsa se hahmoista ykkönen. Sain kunnian tehdä ystäväni 4vuotiaalle tyttärelle tämän Elsa kakun. Tämänkin koristelun suunnittelusta vastasi mieheni , nämä kakut toteutetaan meillä aina yhteistyössä

Pohja:
8 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2dl kevytmaito
2 tl vaniljasokeri

Täytteet :
5dl kuohukerma
2dl mansikkahillo tai soseutettuja mansikoita
2 banaania
Marianne crush rouhetta
3 tl sokeri

Pursotukset ja kuorrute:
8dl kuohukerma
Vaniljakreemijauhe
4tl sokeri
Sininen elintarvikeväri

Koristeet:
Isomaltoosi
marianne kuulia
Valkoinen marsipaani
Pikeeri ( 0,5dl valkuainen , 4dl tomusokeri ja 10 tippaa sitruunamehu)
Valkoinen sokerimassa
Hopeiset sokerihelmet

Valmista sokerikakkupohja ohjeen mukaan. Jäähtymisen jälkeen leikkaa kakku kolmeen osaan.

Vatkaa täytteiden kuohukerma ja sokeri vaahdoksi . Kostuta kakun pohja kerros vaniljamaidolla. Levitä pohjan päälle mansikkasose. Mansikkasoseen päälle levitetään puolet kermavaahdosta ja kerman päälle ripotellaan marianne crushia oman mielen mukaan.
Laita päälle seuraava kakku kerros. Kostuta. Levitä päälle loput kermavaahdosta. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja asettele viipaleet kermavaahdon päälle.
Laita banaanien päälle kakun kansiosa. Kostuta.

Vaahdota kuorrutukseeen ja pursotukseen tarvittavasta kermasta 5dl . Vaniljakreemijauhetta laitoin n.2 rkl, sen verran että kermasta tuli tarpeeksi jämäkkää pursottamiseen. Tasoita kakun reunat ja päällystä kermavaahdolla. Laita loput kermavaahdosta hetkeksi jääkaappiin.
Vaahdota loput 3dl kermasta ja värjää siniseksi. Pursota kakun reunat. Pursotukset on tehty tähtityllaa ja kukkatyllaa vuorotellen käyttäen.

Kuuset on muovailtu marsipaanista ja kuorrutettu valkoisella pikeerillä. Kuorrutus ohjeen löysin Kinuskissan ohjeesta Pakkasukon piparkakkutaloAnna kuusien kuivaa ja sivele pintaan hopeista elintarvike hilettä.

Lumilyhdyn tein marianne kuulista ja sokerikuorrutteesta.

Lumihiutaleet on tehty sokerimassast lumihiutale muotilla. Keskelle laitoin hopeisia sokerihelmiä.

Jää on tehty isomaltoosista. Tätä kokeiltiin ensimmäistä kertaa. Isomaltoosi sulatetaan kattilassa ja värjätään hlutun väriseksi , tässä tapauksessa siniseksi. Kaada sulanut isomaltoosi leivinpaperin päälle ja anna jämähtää. Murra / muotoile jäähtyneestä isomaltoosista haluttuja paloja.