26.9.2015
Pohja:
200 g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeri
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
3 banaania
1 ½ dl kuohukerma
100 g geisha suklaata
Kuorrute:
6dl tomusokeri
4 rkl maitoa
2 rkl sulatettua voita
100g geisha suklaata murusina
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat seoksen joukkoon.
Sekoita vehnäjauho , sokeri, sooda ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne sitten pienissä erissä sekoittaen vaahdon joukkoon.
Soseuta banaanit ja lisää sose taikinan joukkoon. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita palat taikinaan.
Sekoita lopuksi kuohukerma taikinan joukkoon.
Vuoraa pelti leivinpaperilla . Kaada taikina pellille ja levittele levyksi.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä
Valmista kuorrute vatkaamalla tomusokeri, maito ja sulatettu voi keskenään. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Paloittele suklaa veitsellä isohkoiksi muruiksi ja ripottele murut kuorrutteen päälle.
Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa että saat leikattua sieviä paloja .
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tää on just semmonen ohje mikä sopii niihin hetkiin ku haluaa nopeasti saada jotain kahvin kanssa 🙂 Tosi helppo ohje, tuossa kirjassa on muutenkin tosi paljon simppeleitä ohjeita kun on tarkoitettu lapsille sopivaksi. Tyttäreni sai kirjan lahjaksi koska on myös kovasti innostuut leipomisesta 🙂