Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset Nähty 4394 kertaa
 
26.09.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIBanaani-geishaleivokset


Vapaapäivinä on kiva leipoa jotain pientä kivaa 🙂 Tämä ohje löytyi tyttäreni lasten leivonta kirjasta , ” Suomen lasten leivontakirja ” , Kirjoittanut Ulla Svensk. Hyvää oli, geisha ja banaani on hyvä pari 🙂

Pohja:
200 g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeri
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
3 banaania
1 ½ dl kuohukerma
100 g geisha suklaata

Kuorrute:
6dl tomusokeri
4 rkl maitoa
2 rkl sulatettua voita
100g geisha suklaata murusina

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat seoksen joukkoon.
Sekoita vehnäjauho , sokeri, sooda ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne sitten pienissä erissä sekoittaen vaahdon joukkoon.
Soseuta banaanit ja lisää sose taikinan joukkoon. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita palat taikinaan.
Sekoita lopuksi kuohukerma taikinan joukkoon.

Vuoraa pelti leivinpaperilla . Kaada taikina pellille ja levittele levyksi.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä

Valmista kuorrute vatkaamalla tomusokeri, maito ja sulatettu voi keskenään. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Paloittele suklaa veitsellä isohkoiksi muruiksi ja ripottele murut kuorrutteen päälle.

Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa että saat leikattua sieviä paloja .