18.6.2015
Vaaleanpunaiset marengit
isoja noin 15-20, pieniä kaksi pellillistä
Tarvitset:
3 kananmunan valkuaista (joukossa ei saa olla keltuaista)
1,75 dl sokeria, mielellään erikoishienoa
maustemitallinen etikkaa
ripaus suolaa
Tee näin:
Vatkaa munanvalkuaiset yhteen etikan ja suolan kanssa. Yleiskoneella saat varman lopputuloksen. Kun vaahto on valmista, lisää sokeri hitaasti kaataen sekä samalla vatkaten. Lisää punaista elintarvikeväriä muutama pisara saadaksesi marengeista vaaleanpunaisia. Valkuaisvaahto on valmista kun voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon tippumatta.
Pursota vaahto marengeiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille/tarvittaessa useammalle pellille.
Laita pelti uuniin noin 95 asteeseen ja kuivata marenkeja noin 1,5-2 h. Käytä kiertoilmatoimintoa, jos uunissa on useampi pellillinen marenkeja. Valmiit marengit irtoavat leivinpaperista ja ovat kevyitä. Säilytä valmiit marengit rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä