11.6.2015
Suklaa-pähkinä herkkuneliöt
noin 18-20 palaa
Tarvitset:
Taikina:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
75 g margariinia tai voita
70 g tummaa suklaata
kourallinen lempipähkinöitäsi (paahdetut ja kevyesti suolatut cashewpähkinät sopivat hyvin!)
Koristelu:
30 g tummaa suklaata
Keltaisia koristerakeita tai muita haluamiasi
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata margariini/voi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi keskenään.
4. Lisää munasokerivaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen sulatetun margariinin/voin kanssa.
5. Lopuksi kääntele sekaan myös rouhittu suklaa ja kevyesti paloitellut pähkinät.
6. Paista leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 200 asteessa noin 13-15 minuuttia.
7. Sulata koristeluun tarvittava suklaa ja koristele leivokset sillä lusikkaa tai muovipussia käyttäen.
8. Lisää lopuksi koristerakeet ja leikkaa paloiksi. Nauti esimerkiksi kylmän maidon tai kahvin kanssa! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Kinuskiemo! Uunivuoan koko oli minulla 20×25.