20.10.2015
Salmiakkiset minipavlovat appelsiinitäytteellä
Minipavlovat:
(noin 10 kpl)
3 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
0,5 tl etikkaa
noin 0,5 dl Apteekin salmiakkimixeriä (Haganol)
Täyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiinin kuori
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
Koristeeksi:
Appelsiinin kuoriraastetta
Apteekin salmiakkia (Haganol)
Valmistusohje:
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys sekä lisää etikka salmiakkimixeri. Kääntele vaahto tasaiseksi. Pursota ympyränmuotoisia ”pieniä kulhoja” pellille. Paista noin tunnin ajan 125 asteessa. Hetken jäähdyttyään marengit irtoavat leivinpaperista ja tuntuvat kevyiltä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sen sekaan tuorejuusto, vaniljasokeri, sokeri sekä yhden appelsiinin raastettu kuori. Levitä tai pursota appelsiinitäytettä pavloville.
Koristele minipavlovat appelsiinin kuoriraasteella ja Haganolin pienillä salmiakkikarkeilla. Ihanan syksyiset jälkiruokaherkut ovat valmiita! 🙂
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Bambuhai!