17.6.2015
Kuningattaren piirakka
Tarvitset:
Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte ja päällinen:
1 prk Valio maustettu rahka kuningatarta
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
noin 150 g vadelmia
noin 200 g mustikoita
(2 rkl perunajauhoja)
(2 rkl sokeria)
Tarjoiluun:
Vaniljakastiketta
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon muna voimakkaasti vatkaten.
Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (koko noin 26-28 cm).
Sekoita rahkat sekä sokeri keskenään ja levitä seos vuokaan pohjan päälle.
Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niihin perunajauhoja. Huom! Älä kuitenkaan sekoita marjoja keskenään. Voit lisätä sokeria marjoihin maun mukaan halutessasi.
Levitä marjat kuvan mukaan rahkakerroksen päälle. Vadelmasydän on simppeli, mutta näyttävä koristus piirakassa.
Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos paljon Kinuskiemo!