15.10.2016
Taikasuklaat
12 leivosta
Taikina
120g margariinia tai pehmeää voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
n. 1 rkl maitoa
Väliin
12 isoa vaahtokarkkia
Päälle
n. 160g tummaa suklaata
n. 50g valkosuklaata
valkosulkaarouhetta
Ohje
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan. Sekoita kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa. Sekoita kuivat aineet ja maito taikinaan ja laita taikina muffinssivuokiin. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Anna leivosten jäähtyä kokonaan. Irrota muffinssivuoat leivoksista. Leikkaa leivosten reunat suoriksi. (Vuoissa reunat ulkonevat ylöspäin mentäessä) Leikka leivokset puoliksi vaakatasossa. Laita viisi vaahtokarkkia kerralla lautaselle ja ”sulata” mikrossa hetken aikaa. Laita yksi vaahtokarkki jokaisen leivoksen väliin. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä tummaa suklaata hieman leivosten reunoille, jotta valkosuklaarouhe tarttuu siihen. Laita tummaa suklaata leivosten päälle niin että leivosta ei enää näy. Sulata valkosuklaa ja valuta sitä tumman suklaan päälle raitoina tai joinain muina kuvioina. Marmoroi pintaa cocktailtikkuja apuna käyttäen. Tiputtele reunoille vielä valkosuklaarouhetta.
Reseptin pohjana on käytetty kirjaa ”Mmmm… Leivonta”
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Oi nam, suklainen leivos ei voi olla muuta kuin superhyvää! 🙂