27.1.2014
200 g voita
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen kiehua alhaisella lämmöllä 10-15 minuuttia.
Kun voi on alkanut saada hieman väriä, ota kattila pois liedeltä.
Sekoita sokeri voisulan joukkoon ja anna jäähtyä viileäksi esim. kulhossa kylmässä vesihauteessa.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne voi-sokeriseokseen.
Muotoile taikinasta sydämiä, ympyröitä, ihan mitä vaan!
Paista 175 asteessa, kunnes ovat saaneet hieman väriä, eli noin kymmenisen minuuttia.
Kuorrute:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1-2 rkl vettä
Sekoita mansikanmakuiseen tomusokeriin vesi ja sekoita esim. lusikalla tahnaksi.
Koristele keksit vaaleanpunaisella tomusokeritahnalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä