12.12.2013
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 rkl tummaa muscovado-sokeria
100 g voita
2 dl maitoa
0,5 dl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
Aloita vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muscovado.
Lisää sitten sulatettu voi maidon ja siirapin kanssa taikinaan.
Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sekoita ne taikinan joukkoon.
Täytä muffinivuoat taikinalla ja paista 175 asteessa, kunnes ovat sopivan kypsiä, eli kun painaa sormella kuppikakun päältä, niin pinta painuu ensin alas, ja palautuu sitten ennalleen. Voit myös tarkistaa hammastikun avulla kypsyyden. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, ovat kuppikakut vielä raakoja.
Anna jäähtyä hyvin!
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa (tai mascarponea)
2 rkl muscovadoa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
(ripaus kardemummaa)
Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta lisää puolessa välissä vatkaamista muscovado. Mausta neilikalla ja inkiväärillä. Myös kardemumma sopii kuorrutteeseen loistavasti!
Kerman voi korvata mascarponella.
Kuorruta kuppikakut ja koristele vielä piparinmurusilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitoos!! 🙂 Oli hienoa olla mukana!