27.1.2014
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 isoa banaania
Aloita vatkaamalla munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti esim. nuolijalla käännellen, jottet vahingossa painele ilmaa pois taikinasta. Taikina saisi olla mahdollisimman ilmavaa.
Paloittele banaanit pieniksi paloiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperille ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 8 min. Kannattaa valmistaa kuorrute sillä aikaa, kun pohja on uunissa!
Paiston jälkeen kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
Kuorrute:
2 dl täysmaitoa
1 ½ dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
½ dl vettä
Keitä maitoa ja fariinisokeria muutama minuutti kattilassa.
Sekoita veteen perunajauhot. Ota kattila pois liedeltä ja kaada vesi-perunajauhoseos sekaan.
Laita kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa.
Valuta kuorrute paistetun pohjan päälle. Levitä tarvittaessa veitsellä tms.
Anna kuorrutteen hieman jähmettyä pohjan päälle niin, ettei se ole seuraavassa vaiheessa ole valuvaa.
Voit vaikka viedä pohjan hetkeksi ulos jäähtymään, jos ulkona on viileää.
Ota pohjasta sydämenmuotoisia paloja esim. piparkakkumuotilla.
Tarjoa ystävälle kahvin kera!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä