Kinuskileipomo Skottikeittiön Antia

Kategoria: Kevyet herkut,  Muuta makeaa,  Pikkuleivät,  Yhteistyöreseptit Nähty 6044 kertaa
 
31.03.2015
 
8 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIUrheilijan kaurakeksit


Juoksijaystäväni Catherine leipoi näitä eräänä sunnuntai-iltapäivänä kun poikkesin iltapäiväteelle, ja rakastuin niin että täytyi pyytää resepti mukaan kotiinviemisiksi. Näitä syö mielellään kesken viikkoa, aamupalaksi tai vaikkapa ennen/jälkeen salitreenin tai juoksulenkin. Herkuttelua ilman syyllisyydentunnetta!

Tämä resepti ei luonnostaan sisällä pähkinää, valkoista prosessoitua sokeria, kananmunaa tai lisättyä rasvaa, ja toimii gluteenittomana ja maidottomana vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomiin ja suklaanapit maidottomaan versioon.

Ohjeesta valmistuu noin 8 isoa tai reilu 10 pienempää keksiä.

Tarvitset:

2,5dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
1 ruokalusikallinen chai-siemeniä
0,5dl kookoslastuja
2 ruokalusikallista hunajaa
0,5dl tummia suklaanappeja (tai 70% tumma suklaa lastuja)
2 banaania

Mitä tehdä:

Lämmitä uuni 180:n asteeseen. Muussaa banaanit ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile taikina vedellä kostutetuin käsin kekseiksi uuninpellille. Paista uunin keskitasossa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa 3-4 päivää.

Vinkki:

  • Voit vaihtaa suklaanapit raakakaakaopaloihin tai rusinoihin.
  • Reseptiä on helppo muunnella sen mukaan mitä milloinkin löytyy kaapista: välillä laitan sekaan pähköinöitä (kuvassa pekaaneja) ja mantelilastuja, välillä kuivattuja aprikoosinpalasia tai karpaloita. Vain mielikuvitus on rajana!

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo