15.6.2015
Taikina:
2,5 dl vettä
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl suolaa
2-2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittuja maapähkinöitä
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää hunaja ja sekoita hieman. Lisää 3 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita yleiskoneen täydellä teholla noin 2 minuuttia. Lisää suola ja vehnäjauhoja desilitra kerrallaan ja vaivaa minimiteholla taikinaa, kunnes kaikki jauhot on lisätty ja taikina on kimmoisaa ja pehmeää. Lisää pahkinät vehnäjauhojen lisäämisen ohessa. Taikina saa olla melko löysää, jos paistat leivän vuoassa. Laita taikina noin tunniksi lämpimään ja vedottomaan paikkaan, esimerkiksi uuniin.
Vaivaa taikinasta ilma pois ja siirrä taikina leipävuokaan tai muotoile uunipellille leiväksi. Laita uuni lämpiämään 200 °C. Anna leivän nousta uunin lämpenemisen ajan. Tee leipään halutessasi viillot ennen uuniin laittoa ja koristele pähkinärouheella. Paista leipää noin 35-40 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Oi nam! Tätä täytyy kokeilla! 😀