9.6.2015
Pohja:
125 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
2 dl sokeria
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
1 rkl sokeria
1 prk (200 g) Valio maustettu rahka appelsiinia
1 rkl appelsiini mehua
1 dl appelsiinicurdia
50 g Fazerin Sinistä
Voitele ja jauhota irtopohjavuoat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen, kokoajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja ja maitoja vuorotellen taikinaan varovasti nuolijalla käännellen. Aloita ja lopeta jauhoilla. Jaa taikina vuokiin ja levitä tasaiseksi. Jätä vuoat odottamaan ja laita uuni kuumenemaan 175 °C.
Valmista seuraavaksi marenki taikinan päälle. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti. Kun valkuaiset alkavat vaahdottumaan, lisää sokeria vähitellen. Vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja sitkeää. Levitä marenki varovasti taikinan päälle vuokiin. Nostele pienimmän vuoan marenkiin huippuja koristeeksi.
Paista kakkupohjia 175 °C noin 30 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki on saanut kauniin värin. Anna pohjien jäähtyä.
Sillä välin, kun pohjat jäähtyvät, valmista appelsiinitäyte.
Vatkaa Flora Vispi ja sokeri vaahdoksi. Kääntele nuolijan avulla vaahdon joukkoon Valio maustettu rahka appelsiini ja appelsiinimehu. Paloitele suklaa pieniksi kuutioiksi.
Aseta suurin kakkupohja tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet rahkatäytteestä. Pursota pienellä pursottimella appelsiinicurdia raidoiksi rahkatäytteen päälle. Ripottele päälle suklaakuutioita.
Aseta päälle keskimmäinen pohja ja täytä kuten edellä. Aseta pienin pohja päällimmäiseksi ja pursota appelsiinicurdia raidoiksi päälle. Ripottele vielä suklaakuutioita koristeeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana ohje ja kaunis brita- kakku.