Kinuskileipomo Suussa makeaa

Kategoria: Jäätelökesä,  Kesä,  Muuta makeaa Nähty 2385 kertaa
 
05.08.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIRapsahtava Oreojäätelö


Nopean ja helpon valmistuksen sekä rajattomien makuvaihtoehtojen ansiosta itsetehdystä jäätelöstä saa varmasti jokaiselle maistuvan kesäherkun.

Tällä reseptillä valmistan noin 2 litraa valmista jäätelöä. Jäätelön voi maustaa mielensä mukaan.

Jäätelömassa:
4 valkuaista
4 keltuaista
1 dl tomusokeria
4 dl Flora Vispiä
1 dl glukoosisiirappia

Lisäksi:
12 kpl Oreo -keksejä

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota Vispi kolmannessa kulhossa melko kovaksi vaahdoksi.

Sekoita kermavaahdon joukkoon ensin glukoosisiirappi ja sitten keltuaisvaahto. Kääntele valkuaisvaahto varovasti seoksen joukkoon. Pilko Oreot ja sekoita suurinosa jäätelömassan joukkoon. Kaada massa pakastuksen kestäviin, kannellisiin kulhoihin ja ripottele loput keksit massan päälle. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään viideksi tunniksi, mielellään yön yli.

IMG_2836