23.7.2015
2-3 pellillistä pieniä marenkeja
1 purkki (n. 1,75 dl) kikhernepurkin lientä (itse käytin Pirkkaa, vaikuttaneeko merkki makuun?)
1,75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl etikkaa
20g pakastekuivattuja mansikoita
Siivilöi kikhernepurkin liemi astiaan, lisää sokerit ja etikka ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoa täytyy vatkata pidempään kuin normaalia marenkia, itse luovutin vatkausvastuun yleiskoneelle.
Jaoin taikinan kolmeen osaan. Yhden osan paistoin sellaisenaan.
Mansikkaisiin marenkeihin murskasin mansikat ”jauhoksi” blenderillä. Mansikkajauho käännellään vaahdon sekaan ja pursotetaan. Näissäkin pieni sivumaku tuli läpi, mutta nämä olivat jo syötäviä.
Sitten se kolmasosa johon laitoin ruokalusikallisen kaakaojauhetta…
Noh, kuva kai kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Eihän näistä ihan marenkeja tullut. Maku oli kuitenkin hyvä ja söin näitä rahkan kanssa sipseinä.
Paistetaan 90-100 asteessa noin 2 tuntia, tai kunnes marengit ovat kuivia.
Kaikenkaikkiaan minusta munattomat marengit eivät kyllä maistu alkuunkaan tavalliselta marengilta. Vielä pitäisi selvittää, vaikuttaako kikhernepurkin merkki makuun. Mansikkaiset ja suklaiset olivat maultaan ihan menetteleviä, mutteivat kyllä tavallisia parempia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä