31.5.2015
Marenkipohja (3-4 halkaisijaltaan 17 cm pohjaa)
6 valkuaista
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
Mittaa sokeri erilliseen kulhoon.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri noin neljässä erässä.
Piirrä leivinpaperille 2 ympyrää, joiden halkaisija on sama, kuin irtopohjavuokasi.
Pursota marengista ympyröiden sisäpuolelle pohjat.
Paista uunissa 100 asteessa n. 2-3 h, kunnes pohjat irtoavat paperista.
Mansikkatäyte
2 dl kermavaahtoa
2 dl rahkaa
100 g mansikoita
3 liivatelehteä
1 rkl vettä tai (mansikka)mehua
Laitaliivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 min ajaksi. Pilko mansikat pienemmiksi paloiksi.
Sulata liivatelehdet kattilassa mehun joukkoon ja kaada se rahkan sekaan.
Sekoita hyvin. Vatkaa mansikat rahkan joukkoon, ja lisää lopuksi kermavaahto.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja/tai reunakalvolla ja asettele vuoan pohjalle mansikkapaloja. Kaada noin puolet mansikkatäytteestä vuokaan, lisää mansikkaviipaleita ja laita kylmään.
Suklaatäyte
1 dl kermavaahtoa
1 dl rahkaa
½ levy (50 g) Fazerin vadelmanmakuista tummaa suklaata
2 liivatelehteä
1 rkl vettä tai (mansikka)mehua
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 min ajaksi.
Sulata liivatelehdet kattilassa mehun joukkoon ja kaada se rahkan sekaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se rahkan sekaan. Sekoita lopuksi kermavaahto sekaan. Kaada jähmettyneen mansikkatäytteen päälle vuokaan ja laita taas päälle mansikkaviipaleita. Jäähdytä ja tee sama lopulle mansikkatäytteelle.
Kokoaminen
Laita tarjoiluastialle alimmaiseksi marenkipohja, sitten hyydykeosa ja päällimmäiseksi toinen marenkipohja. Koristele mansikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitoksia molemmille! 🙂 Kohta saadaan kotimaisetkin mansikat käyttöön, eikä tarvitse enää tyytyä ulkomaisiin versioihin. Mansikanpoimintaa odotellessa… 🙂