25.8.2015
17 kpl
Kuivat aineet:
230 g (3,2 dl) grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
maustemitta (meri)suolaa
reilu maustemitta kanelia
Voisokeriseos:
100 g voita (jos käytät suolattua, lisäsuolan voi jättää pois)
90g (1,6 dl) fariini(tai muuta tummaa)sokeria
40g (0,6 dl) valkoista sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
1 muna
1 rkl paksua maustamatonta jugurttia (kreikkalaista, turkkilaista – ei sillä maalla niin ole väliä)
Täytteet & kuorrutus:
17-34 palaa tsinuskitoffeeta (varaisin yhden pussin, toffeen ystäville 2)
1/3 dl sokeria (tämä ei siis mene taikinaan!)
1 tl kanelia
(merisuolahippuja pinnalle)
HUOM! Varo toffeepussia avatessa, etteivät karkit katoa mystisesti!
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, (suola) ja kaneli.
2. Mittaa voi kattilaan ja sulata keskilämmöllä. Voi kuplii ja muuttuu kullankeltaiseksi. Kun tuoksu muuttuu pähkinäiseksi ja pohjalle kertyy tummaa (kahvinpurumaista) sakkaa, ota voi liedeltä. Erottele voi kulhoon ja jätä sakka kattilaan. Anna jäähtyä huoneen lämpötilaan.
3. Sekoita voihin, sokerit ja sekoita. Lisää jugurtti ja kananmuna. Ja sekoita löysäksi ”taikinaksi”.
4. Lisää hitaasti kuivat aineet (suosittelen käyttämään lusikkaa, puuhaarukkaa, lastaa yms.)
5. Laita taikina jääkaappiin n. 30 min.
6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuorrutuksen sokeri ja kaneli. Litistä toffeet ohuiksi levyiksi.
7. Ota taikinasta 2 rkl:n annoksia. Painele toinen ruokalusikallinen kämmenellä keksimäiseksi, laita väliin toffee(t) ja painele päälle toinen rkl taikinaa ”kanneksi”. Kierrittele kanelisokerissa. Ripottele päälle hieman merisuolaa. Keksit turpoavat uunissa reilusti.
8. Paista uunissa n. 10 min tai kunnes reunat ovat hieman ruskettuneet.
9. Anna jäähtyä hetki ja nauti! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiva resepti. Eikä ihan tavallisimmasta päästä erilaisine sokereineen ja suoloineen. Keksit näyttävät houkuttelevilta – ja ”terveellisiltä”. 😉 Tuntuu mukavalta uskoa grahamiin! 😉
Selkeä ohjeistus, ja aiheelliset varoitukset. Ei tarvitse sitten reseptin laatijaa tulla syyttämään, jos käy köpelösti toffeiden kanssa.
—————–
Kiva, että kerrot reseptin alkuperän. Monesti olisikin selvempää, jos muistettaisiin kertoa, onko ohje oma vai lainattu tai sovellettu. Ei tarvitsisi kenenkään mielessään pähkäillä/epäillä.