31.5.2015
Piirakkapohja (irtopohjavuoan halkaisija 17 cm)
4 dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan gluteenitonta jauhoseosta)
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
110 g pehmeää voita
1 kananmuna
Sekoita jauhot, sokerit ja voi monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna, ja sekoita hyvin. Kärsi taikina kelmuun, ja jätä noin tunniksi odottamaan.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjaan reikiä.
Paista pohjaa uunissa noin 10 min, taikinan tulee olla edelleen raakaa.
Ternimaitotäyte
ternimaitoa (määrä riippuu vuoan koosta)
1 maustemitta suolaa
Kaada ternimaito esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 170 asteessa 40–60 min, kunnes maito on hyytynyt.
Aprikoosihyydyke
8 aprikoosia
n. 1,5 dl vettä
3 liivatelehteä
halutessasi makeutusta sokerilla
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min ajaksi.
Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista kivet. Lisää kattilaan vesi ja keitä miedolla lämmöllä n. 10–15 min, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet. Sulata sekaan liivatelehdet.
Kaada hyydyke kakun päälle, ja jäähdytä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Ja tosiaan ternimaitoa saa täällä ainakin suuremmista kaupoista (Citymarket, Prisma).