Tarvikkeet:
-vaniljamassaa
-pastavärejä
-vihreitä tikkuja
-muotoiluvälineitä tai grillitikku ja lusikka
-vaahtomuovialusta tai tuorekelmua
-minigrip-pussi
-marsipaaniveitsi tai muu terävä veitsi
Muotoile taikinasta kukan keskiosa ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Voi toki käyttää jo valmiiksi värjättyä vaniljamassaa, mutta minä värjäsin valkoista massaa pinkillä pastavärillä. Jätin värin tarkoituksella epätasaiseksi, jotta pinnasta tulisi eläväisempi.
Kauli massa tomusokeroidulla alustalla(tai leivinpaperin päällä) ohueksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä soikioita (7kpl per kukka). Soikioiden täytyy olla hieman korkeampia kuin kukan keskusta, jotta ne peittävät taikinan kokonaan. On vain plussaa, jos kaikki terälehdet eivät ole ihan samanlaisia, niin silloin kukasta tulee luonnollisempi. Jos teet useita kukkia, leikkaa kaikki terälehdet valmiiksi ja laita muut minigrip-pussiin odottamaan, etteivät ne kuivu.
Seuraavaksi ohenna terälehtien reunat ohuen mutoilusienen päällä. Siirrä terälehdet paksun muotoilusienen päälle ja paina/vedä kuvassa näkyvällä työkalulla parista kohtaa, jotta saat terälehtiin vähän eloa ja röpelöisyyttä.
Kiinnitä vedellä kolme ensimmäistä terälehteä limittäin nupuksi, jonka jälkeen lisää neljä muuta vuorotellen edellisten liitoskohtien päälle.
Terälehtien ohentaminen sujuu hyvin myös ilman erikoisvälineitä. Laita terälehti kahden kelmun väliin, ja ohenna lusikan avulla reunat. Paina lopuksi grillitikulla tai lusikan varrella terälehteen muotoa (onnistuu parhaiten kelmulla päällystetyn pannulapun päällä (tajusin sen vasta kuvien jälkeen)).
Lopuksi leikkasin vihreäksi värjätystä massasta lehtiä, ja kiinnitin ne tikkujen ympärille. Minulla ei ollut vihreitä tikkuja, joten värjäsin ne tomuväreillä.
Toinen tulppaaneista on tehty lusikan avulla, ja toinen muotoilutyökaluja käyttäen. Jos tulppaaneista haluaa realistisempia, niin terälehtiä voisi vielä lopuksi tomuttaa tomuväreillä.
Kiitos Nallakarhu ja kinuskiemo! 🙂