15.10.2016
12 kpl
Taikina:
130g (n.2dl) fariinisokeria
100g voita tai margariinia
2 kananmunaa
190g (n.3dl) vehnäjauhoja
½ tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
n.130g pihlajanmarjoja
Koristelu:
valkosuklaata
pihlajanmarjoja
Vatkaa fariinisokeri ja huoneenlämpöinen margariini vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lopuksi soseuta pihlajanmarjat ja sekoita taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Sulata valkosuklaa koristelua varten. Kätevä tapa sulattaa pieni määrä suklaata on laittaa se muovipussiin, ja upottaa hyvin suljettu pussi kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikkaa pussin kulma auki ja pursota muffineille haluamallasi tavalla. Viimeistele koristelu tuoreilla marjoilla.
Valkosuklaakuorrutus ei ole pakollinen, muffinit maistuvat kyllä ilman sitäkin. Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreena.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti nalamuru ja mari-johanna! 🙂 Ja juu, valokuvauskin on kivaa, pitäisi vaan hankkia parempi kamera kännykkäkameran tilalle 😀 Sen kakkukuvan maalasin kans itse, kun halusin kokeilla vähän erilaista koristelua isän synttärikakkuun 🙂